NavMenu

Kompanija "Rezidor Group" počela gradnju hotela sa 236 soba u Beogradu - Prvi gosti krajem 2013. godine

Izvor: Beta Ponedeljak, 07.11.2011. 20:35
Komentari
Podeli

Budući izgled hotelaBudući izgled hotela

Hotelska grupa "Rezidor" počela je da gradi svoj prvi hotel u Beogradu, na mestu Starog mlina u Bulevaru Vojvode Mišića, objavljeno je u ponedeljak (7. novembra 2011. godine) na sajtu te kompanije. Hotel će imati 236 soba.

- Hotel "Radisson Blu" prve goste primiće krajem 2013. - najavljeno je iz te kompanije sa sedištem u Briselu, koja ima hotele u 64 zemlje širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

- Oduševljeni smo što dolazimo u Srbiju. To je zemlja ubrzanog razvoja, a Beograd je živahan, dinamičan grad sa 1,7 miliona stanovnika i u tome vidimo potencijal vredan pažnje - rekao je izvršni direktor i predsednik "Rezidor Group" Kurt Riter.

Gradnje hotela i poslovne kule od 3.900 kvadratnih metara, prihvatiće se austrijska firma za nekretnine "Soravia group" u saradnji sa Erste bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

- Da gradimo u Beogradu bili smo podstaknuti nedovoljnim brojem kvalitetnih hotela sa najmodernijom vrstom smeštaja i usluge. To je jedna od prvih velikih investicija tog tipa u Srbiji i ubeđeni smo da će izgledi tržišta, kao i naša saradnja sa "Rezidor Group" omogućiti uspešnu i dugotrajnu avanturu u srpskoj prestonici - rekao je izvršni direktor "Soravia group" Hano Soravija.

Unutar hotelskog kompleksa biće sačuvano i obnovljeno zdanje Starog mlina. Biće sagrađen i jedan restoran i bar, konferencijski centar od 600 kvadratnih metara, deo za masažu i opuštanje, kao i veliki parking, a svih 236 soba imaće besplatan pristup brzom Internetu, navedeno je na sajtu "Rezidor Group".

Većinski vlasnik "Rezidor Group" je privatna kompanija "Carlson", sa sedištem u Mineapolisu u SAD.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Komanda vazduhoplovstva u Zemunu 25 godina čeka obnovu - Kada će početi i ko će je finansirati još nije poznato

Sagrađena je pre bezmalo jednog veka. Njenu lepotu ni do danas ne može da zaseni nijedna palata u Glavnoj ulici, a pred tom Labudicom, kako su je Zemunci nazivali, kule koje se množe širom grada zauvek će ostati ružni pačići. Zajedno sa zgradom nekadašnje Državne štamparije BIGZ-om i zdanjem Banovine u Novom Sadu čini trilogiju jednog od najvećih srpskih arhitekata Dragiše Brašovana. Oštećena je u NATO bombardovanju pre četvrt

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.