NavMenu

U Aleksincu u planu gradnja objekta letnje pozornice i sportskog terena

Izvor: eKapija Subota, 06.07.2024. 09:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/tortugadatacorp)Ilustracija
Opština Aleksinac planira gradnju letnje pozornice na parceli površine 25.805 m2.

Kompleks koji čine objekat letnje pozornice, sportski teren i parkovske površine sa mobilijarom vrlo je bitan za stanovnike grada, a i čitave opštine Aleksinac, navedeno je u dokumentaciji, "pošto će nesumnjivo biti mesto okupljanja kulturnih dešavanja i manifestacija, mesto rekreacije i odmora svih građana".

Parcela ima izlaz na javnu saobraćajnicu sa zapadne strane prema Ulici Maksima Gorkog.

Objekat letnje pozornice biće ukupne bruto površine 1.696,74 m2, spratnosti Su+P i ukupne korisne površine od 1.559,80 m2. U suterenu objekta su smeštene biletarnica, kancelarije, kafić, magacinski prostor i tolaeti za zaposlene i posetioce letnje pozornice i sportskih terena. Na prizemlju pored pozornice i gledališta nalazi se i prostor za izvođače, garedroba i toalet.

Sa južne strane, kao prateći objekat, projektovan je teren za male sportove, bruto površine 420 m2, koji je adekvatno ograđen i kome je omogućen pristup i sa parking i sa dela gde se nalazi ulaz u objekat letnje pozornice.

Ostatak katastarske parcele je uređen pešačkim stazama kojima je omogućen pritup svim uređenim delovima parcele kao i atrijumu koji se nalazi sa južne strane objekta letnje pozornice. Duž pešačkih staza i na samom atrijumu postavlja se parkovski mobilijar - klupe za sedenje i kante za otpad.

Sve slobodne površine u sklopu celine sporta i rekreacije treba da su parkovski ozelenjene i uređene.

Obrađivač projekta je Vidić d.o.o. iz Prokuplja, a za idejno rešenje bio je zadužen Mozaik projekt iz Žitkovca.

Javni uvid traje do 11. jula.

A.K.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Otvorena nova zgrada terminala na niškom aerodromu "Konstantin Veliki"

Nova zgrada terminala na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu u koju je, sa opremom, uloženo 16 mil EUR, zvanično je otvorena. U zgradu je uloženo 11 mil EUR, a još 5 mil EUR, dodatno, u opremu i sisteme i 17 mil EUR u infrastrukturu prilazne saobraćajnice i parkinge ispred same terminalne zgrade. Izgradnja nove zgrade terminala počela je marta 2022, a projektovana je za prijem 1,5 miliona putnika godišnje i istovremeno opsluživanje

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.