Izvor: eKapija | Sreda, 21.09.2011.| 14:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Srebrnom jezeru zablistale još četiri zvezdice - Otvoren luksuzni "Danubia Park Hotel" sa 130 ležaja i konferencijskom salom, uskoro i spa centar

"Danubia Park Hotel" (Foto: Silver Lake Resort)

Na Srebrnom jezeru, u okviru kompleksa "Silver Lake Resort", otvoren je novi "Danubia Park Hotel" koji se okitio sa četiri zvezdice - idealano mesto za odmor, ali i za poslovne skupove.

Ušuškan u zelenilo oko jezera, na samo sat i petnaest minuta vožnje od Beograda, "Danubia Park Hotel" kompanije "Silver Lake Investment" nudi 130 ležajeva, raspoređenih u 53 sobe i 8 apartmana. U skladu sa svetskim standardima hotelijerstva, svaka soba opremljena je tv uređajem, mini barom, sefom i Internet konekcijom.

Hotel raspolaže i savremenom i tehnički opremljenom konferencijskom salom od 200 mesta koja po potrebi može da se podeli na 3 manje sale. Posle radnog dana, gosti hotela mogu se razonoditi u kamin-sali, igraonici ili bilijar sali, koje su u suterenu. U središnjem delu hotela, tik ispod "kupole", smešten je "predsednički apartman".

Konferencijska sala (Foto: Silver Lake Resort)

Ovaj garni hotel, bruto površine od 5.350 m2, urađen je po projektu beogradske firme "D-Design", dok je glavni izvođač radova bila kruševačka "Tehnogradnja".

Tropska kiša nadomak Golubca

Od oktobra posetioci će uživati i u "fitness-wellness-spa" centru – toplom vezom sa hotelom biće spojen kompleks koji će se prostirati na 800 m2, kutak za odmaranje u sauni ili pod "tropskom kišom". Neće izostati ni različite masaže, kao ni moderno opremljena sala za rekreaciju.

Ceo kompleks "Silver Lake Resort" obuhvata 350 ha zemljišta, od čega je 30 hektara pod šumom, sa 1,5 km obale Dunava i 600 m obale jezera.

(Akva park)

Kompanija "Silver Lake Investment" do sada je završila projekte izgradnje i uređenja marine, teniskih terena, postojećih restorana i kafića, vodovoda i kanalizacije, šetališta, montažne kuće, nadstrešnice za restoran i plažu, dva parkinga, trafo stanicu, obaloutvrde i optičku mrežu. Osim toga, počela je i izgradnja novog restorana i apartmanskog naselja, a u sredini kompleksa biće izgrađen i zatvoreni bazen.

Na talasima, niz tobogan

Turistička ponuda kompleksa "Silver Lake" tokom leta obogaćena je i akva parkom i turističkim brodom "Silver Star".

Akva park zauzima ukupnu površinu od 2.500 m2, od čega je 780 pod vodom. Ovaj kompleks od ukupno četiri bazena, smešten je u neposrednoj blizini jezera, šetališta i postojećih ugostiteljskih objekata. Voda u bazenima greje se uz pomoć solarnih panela, jer je cilj "Silver Lake Investment" kompanije korišćenje obnovljivih izvora energije, i maksimalna ušteda struje.

"Silver Star" (Foto: Silver Star)

Turistički brod "Silver Star", kapaciteta 380 putnika, prevozi putnike do Golubca i Ramske tvrđave. Po završetku letnje sezone, biće stacioniran u Beogradu, gde će stanovnike prestonice i njihove goste voditi na krstarenje Savom i Dunavom. "Srebrna zvezda" osim zatvorenih salona, ima i dve otvorene terase.

Srebrni raj za pecaroše

Srebrno jezero nalazi se u severoistočnom delu Srbije, nedaleko od ušća Peka u Dunav. Pripada opštini Veliko Gradište. Da bi se priobalje ramskog rita zaštitilo od podzemnih voda, 1971. godine, dunavac koji je obilazio oko Ostrva pregrađen je nasipom u gornjem toku kod sela Zatonja. Tako je nastalo jezero - 14 km dugo, 300 m široko, dubine i do 13 metara.

Zahvaljujući snažnim pumpama, u jezeru je nivo vode stalno niži od Dunava i obezbedjuje dotok sveže vode. Na svom podzemnom putu voda se filtrira kroz brojne peščane dine što omogućuje da voda bude besprekorno čista i bistra. Srebrno jezero, bogato je ribom i predstavlja pravi raj za pecaroše. Zastupljene su sve vrste slatkovodne ribe - som, smuđ, šaran, amur, tolstolobik... Hladovina bagremove šume i dobra klima, čine da boravak na jezeru ostane za pamćenje.

M.S.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.