NavMenu

Aranđelovac u martu 2012. dobija tržni centar vredan 3,6 mil EUR - "Fortuna market" gradi objekat u kome će ponuditi 15.000 artikala

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.09.2011. 15:34
Komentari
Podeli

"Fortuna centar""Fortuna centar"

Aranđelovčani će u martu 2012. godine dobiti novi tržni centar koji će se prostirati na 7.670 m2. Preduzeće "Fortuna market" započelo je u aprilu ove godine izgradnju mini tržnog centra koji će kupcima ponuditi više od 15.000 artikala. Ovaj projekat vredan je 3,6 mil EUR, a obezbediće posao za 70 radnika.

"Fortuna" već poseduje supermarket površine 1.000 m2 u glavnoj ulici u Aranđelovcu, kao i jednu manju trgovinsku radnju, takođe u centralnoj gradskoj zoni.

Planirano je da u budućem "Fortuna Centru" osim dela sa prehrambenom robom, bude otvoreno i odeljenje tekstila, bele, audio i video tehnike. Takođe, da bi zadovoljila sve potrebe kupaca, "Fortuna market" je odlučila da u novom tržnom centru otvori i ugostiteljski objekat, gde će biti organizovana slavlja i dečji rođendani, kao i welness centar sa saunom i solarijumom.

- Novost je, takođe, da ćemo u mini-tržnom centru, u odeljku prehrambene robe, ponuditi širok asortiman sveže ribe, koju "Fortuna" u svojim sadašnjim objektima nema - kaže za "eKapiju" Gordana Todorović iz "Fortuna marketa".

Ukupna površina budućeg "Fortuna Centra" je 7.670 m2, od čega će prodajni prostor sa pratećim sadržajima zauzimati 5.820 m2, dok su ostalo zelene površine, i parking sa saobraćajnicom. Ceo projekat vredan je oko 3,6 mil EUR.

- Izgradnja napreduje po planu, verujem da ćemo da kraja godine završiti građevinske radove, a planiramo da "Fortuna centar" bude otvoren u martu sledeće godine – navodi Todorovićeva.

"Fortuna centar""Fortuna centar"

Izvođač građevinskih radova je kruševačka "Tehnogradnja", idejno rešenje izradila je "Agencija za projektovanje AD", geotehnički elaborat "Geo Kontrol doo", a urbanistički plan "AR plan Aranđelovac". Opremu za trgovinski objekat "Fortuna" će pribaviti od italijanskih preduzeća- rashladne vitrine i police od kompanije "Arneg", a gondole i pultove od kompanije "Intrac".

Tržni centar nalaziće se na samom ulasku u grad, na magistralnom putu Aranđelovac-Lazarevac. Sastavni deo projekta je i rekonstrukcija Ulice Milana Toplice, koja će povezivati centar grada sa novim trgovinskim objektom. Dogoreno je da za iznos finansiranja ove ulice investitoru budu umanjeni troškovi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. U "Fortuna marketu" kažu da će uređenje ulice krenuti početkom sledećeg meseca.

Izgradnju mini tržnog centra "Fortuna market" delom finansira iz sopstvenih sredstava (500.000 EUR), dok je 3 mil EUR obezbeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a 500.000 iz Italijanske kreditne linije. Oba kredita realizuju se preko Komercijalne banke.

Posao za 50 trgovaca

- U sektoru trgovine zaposlićemo 50 ljudi, a 20 radnika biće nam potrebno za poslove obezbeđenja, održavanja higijene, u welness centru i za animatore u dečijim igraonicama -precizira Gordana Todorović.

Konkurencija

- "Fortuna market" ima vodeću ulogu na tržištu prehrambene robe u Aranđelovcu, uprkos prisustvu velikih trgovinskih lanaca poput kompanija "Maxi" i "Pekabeta". Kada je reč o maloprodaji hrane, pokrivamo 50% ovog tržišta u gradu i okolini - kažu u "Fortuna marketu" za naš portal.

Direktor i osnivač društva je Dragan Jovanović koji je bio i vlasnik samostalne trgovinske radnje "Fortuna" čiji je društvo pravni naslednik. Rođen je u Aranđelovcu 1959. godine i privatnim poslom se bavi 18 godina. Pre otvaranja sopstvene firme bio je 10 godina zaposlen u trgovinskom preduzeću "Kolektiv" u Aranđelovcu.

M.S.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.