NavMenu

Na Mišeluku u Novom Sadu planira se turističko-sportska zona

Izvor: 021.rs Nedelja, 19.05.2024. 10:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/paulbr75)Ilustracija
Na delu Mišeluka u Novom Sadu planira se turističko-sportsko-rekreativna zona, u kojoj preovlađuju vanstambeni sadržaji.

Konceptualni okvir plana detaljne regulacije ove prostorne celine na Mišeluku, koji je trenutno na uvidu, obuhvata prostor od 3,40 hektara koji se nalazi na uglu Ulice majora Tepića i državnog puta.

Urbanisti se u kreiranju ovog dokumenta pozivaju na Generalni urbanistički plan za Novi Sad do 2030. godine i Plan generalne regulacije Mišeluka sa ribnjakom, koji je nedavno usvojen.

Kako piše u dokumentu, ovaj prostor je gotovo neizgrađen, osim dva nelegalno izgrađena objekta i jedan legalni za stanovanje. Ostatak prostora je pod zelenilom.
Objekti koji će se planirati, piše, mogu biti u funkciji turizma, sporta ili određene vrste poslovanja do tri sprata, sa mogućnošću izgradnje suterena ili podruma.

U okviru namena turističko-sportsko-rekreativne površine predlaže se uređenje otvorenih terena za različite sportske kategorije (fudbal, košarka, trim staze, mini golf i slično), kao i postavka dečijeg igrališta.

Pored sportskih sadržaja, predlaže se uređenje postavkom informacionih punktova, kao i edukativnih radionica u prirodi.
Konceptualni okvir biće na ranom javnom uvidu do 31. maja, do kada se mogu dostaviti i primedbe i sugestije na plan.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.06.2024.  |  Energija

Prvi korak ka gradnji nuklearnih elektrana u Srbiji - Raspisan tender za izradu preliminarne studije

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je tender za izradu preliminarne tehničke studije radi razmatranja mirnodopske primene nuklearne energije u Republici Srbiji, a vrednost posla procenjena je na 14,2 miliona dinara. - U uslovima rastućih potreba za energijom predviđenim u narednim decenijama, podržanim ubrzanom elektrifikacijom privrede, uz povećanje udela obnovljivih izvora energije na mreži i smanjenjem proizvodnje iz uglja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.