NavMenu

Umesto restorana "Bagdala" u Kruševcu se planira gradski hotel

Izvor: eKapija Nedelja, 21.04.2024. 11:56
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
Na javnom uvidu nalaze se Izmene i dopune plana detaljne regulacije "Park Bagdala" u Kruševcu za deo potceline A1 i potcelinu A2.

Urbanističku potcelinu A2 čini lokacija sa objektom komercijalnih delatnosti - restoran "Bagdala". U planu je rekonstrukcija i dogradnja postojećeg ugostiteljskog objekta ili izgradnja novog objekta odnosno gradskog hotela spratnosti P+3.

Objekat, arhitektonskom formom i izrazom, funkcijom i sadržajem, treba da se uklopi u gradski park, na način kojim se ova dva sadržaja dopunjuju, navedeno je.

Urbanističkoj potcelini A1 pripada i k.p.br. 2483/8 KO Kruševac koja je važećim planom opredeljena kao kolski prilaz lokaciji.

Park je pešačkim stazama podeljen na zone u okviru kojih su definisani sadržaji: prostori za igru dece, prostori za miran odmor i prostori za sportsko - rekreativne aktivnosti sa fitnes spravama i sportskim terenima. Kako u delu ove potceline postoji parking, predloženom namenom u okviru ovih izmena i dopuna se zadržava.

Podnosilac inicijative i finansijer izrade je Realtor d.o.o. Kruševac, obrađivač Centar za urbani razvoj i arhitekturu Paradigma d.o.o. Kruševac, a donosilac odluke o izradi plana Skupština grada Kruševca.

Javni uvid traje do 8. maja.

A.K.
Hotel Bagdala Kruševac (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.05.2024.  |  Agro, Građevina

Naručena izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Bajlonija - U planu podzemni i nadzemni deo pijace i garaža sa 305 parking mesta

Sekretarijat za investicije grada Beograda raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Bajlonijeve pijace (zvanično pijaca Skadarlija). Na tom prostoru kako je i ranije najavljivano, uz novi pijačni kompleks u planu je i metro stanica "Skadarlija". Za predmetnu lokaciju, kako se podseća u tehničkoj dokumentaciji, urađen je i potvrđen jednistven Urbanistički projekat od 3. oktobra 2023.godine. za obe namene,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.