Izvor: Tanjug | Petak, 05.08.2011.| 14:10

Opština Paraćin preuzela kasarnu "Branko Krsmanović" - Vojska Srbije dobila 17 stanova

Paraćin

Komisija Vojske Srbije predala je opštini Paraćin u petak (5. avgust 2011. godine) zgrade vojnog kompleksa "Branko Krsmanović", u zamenu za 17 stanova za vojsku, na osnovu odluke Vlade Srbije o prenosu prava korišćenja između Ministarstva odbrane i opštine Paraćin.

Predsednik opštine Saša Paunović je izjavio da je opština kasarnu vrednu oko 900.000 EUR platila sa 17 stanova a da će razliku otplaćivati u narednih pet godina u jednakim mesečnim ratama.

- U objekte kasarne će do kraja godine biti useljena javna komunalna preduzeća "Vodovod" i "Paraćin", kao i još neke javne službe - kazao je Paunović.

On je najavio da će opština narednih dana potpisati ugovor o preuzimanju Doma Vojske u Paraćinu u koji će biti useljene javne službe.

Načelnik odeljenja masters plana u Vojsci Srbije pukovnik Aleksandar Ilić je istakao da jetime realizovan zaključak Vlade Srbije i ugovor koji je potpisala opština Paraćin i Republička direkcija za imovinu.

- Opštini predajemo sedam hektara zemljišta sa 24 objekta, prostora bivše kasarne"Branko Krsmanović", koji će biti iskorisćeni, verujem, u dobre svrhe - kazao je Ilić i dodao da će od ove razmene koristi imati i opština i Ministarstvo odbrane koje će dobijenim stanovima rešiti stambena pitanja svojih pripadnika.

- Stanovi u Paraćinu biće useljeni u naredna dva do tri meseca, kako to procedura nalaže - rekao je pukovnik Ilić.

On je dodao da je u Srbiji master planom predviđena zamena za stanove u 485 vojnih kompleksa, a ovaj u Paraćinu jedan od njih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.