Izvor: Beta | Nedelja, 24.07.2011.| 18:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren spa centar "Prva nova banja" u Banji Vrujci - Uskoro završetak turističkog kompleksa na 5,5 hektara

Banja Vrujci (Foto: b)

U Banji Vrujci osveštan je i otvoren spa centar "Prva nova banja", javili su u petak (22.jula 2011.) lokalni elektronski mediji.

Vlasnik je profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, Milisav Čutović, a izgradnja spa centra započeta je pre nekoliko godina ali su tempo izgradnje uslovljavala sredstva obezbeđena bez pomoći domaćih i stranih suinvestitora.

On je najavio završetak izgradnje kompleksa na 5,5 hektara sa obe strane reke Toplice, između puta Gornja Toplica-Banja Vrujci na desnoj, odnosno do fabrike vode "Voda voda" na levoj obali reke.

Završiće se stacionar sa 200 kreveta, pa bi se tu i u zimskim uslovima mogle koristiti blagodeti tople vode od 27 stepeni Celzijusa, dok je iz istražne bušotine ranije dobijena topla voda od 34 stepena kapaciteta 50 metara u selundi.

Posetiocima spa centra u Vrujcima, kojih u letnjoj sezoni dnevno bude i po nekoliko hiljada, nudi se i masaža eliksirima sa malinama, lubenicama ili šljivama.

Predsednik mioničke opštine Milan Matić kazao je da se razvojem turizma otvaraju mogućnosti i za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kao i seoskog turizma, što će doprineti smanjenju nezaposlenosti u toj opštini.

Milisav Čutović, tvorac programa "Čigota" na Zlatiboru, kaže da se slični spa centri grade i u okolnim evropskim zemljama, po uzoru na SAD, navodeći pritom primer Slovenije, gde ta vrsta banjskog turizma učestvuje sa 14,4% u ukupnom turističkom prihodu zemlje koji iznosi 1,5 mlrd EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.