NavMenu

Pogled koji nema cenu "BiS Adriatic" gradi luksuzne vile iznad Dubrovnika i planira izgradnju "boutique" hotela i golf terena

Izvor: eKapija Sreda, 20.07.2011. 14:29
Komentari
Podeli

Dubrovnik HeightsDubrovnik Heights

Ivanica, mesto nedaleko od Dubrovnika, biće od sledeće godine nova destinacija turista sa različitih meridijana. Na samoj granici BiH sa Hrvatskom, "BiS Adriatic", koji posluje u okviru kompanije "Božić i sinovi", gradi luksuzne vile "Dubrovački visovi".

Pogled na more preko Župe Dubrovačke, blizina aerodroma, mora i Dubrovnika, odlike su lokacije na kojoj će biti smeštene prostrane vile sa i bez bazena. Gradi se po sistemu "ključ u ruke" sa kompletno obezbeđenom infrastrukturom, a useljenje prvih gostiju se očekuje 2012. godine.

Vile imaju armirano betonski skelet sa ispunama od termo terakota blokova sa punim armirano betonskim podnim i tavanskim pločama, poštujući sve EU standarde po pitanju zvučne, termo i hidro izolacije. Završni deo fasade su kamene obloge od rezanog, lomljenog ili klesanog kamena debljine od 5-15cm. Krovni pokrivač je isključivo od crvenog mediteranskog crepa.

Završni sloj unutrašnjih zidova su ručni ili mašinski malteri od prirodnih lokalnih materijala kreča, cementa i peska. Podovi, betonske ploče sa hidro, termo i zvučnom izolacijom prekriveni su prirodnim materijalima od drveta, glačanog-poliranog kamena, mermera ili keramičkim pločicama. Za spoljnu i unutrašnju stolariju koristi se pripodno drvo, aluminijum, ili kobinacije ova dva materijala sa griljama-roletnama od istih materijala.

Ideja Jovice Božića, vlasnika kompanije "Božić i sinovi", bila je da na dovoljno prostranim parcelama izgradi vile koje će prodavati po prihvatljivoj ceni isključivo probirljivim kupcima koji preferiraju komfor, luksuz i "pogled koji nema cenu".

"Dubrovnik Heights" je deo master plana "Ivanica Hill" i obuhvata površinu od 50 ha, pojas širine 500 m koji se pruža od same granice Hrvatske do visoko u brdo, okrenut je prema moru i nalazi se na teritoriji Hercegovine.

Vile za izdavanje kod Dubrovnika

- Izgradnju vila u Dubrovniku sam počeo 2008. godine. Prva vila je bila sa pet zvezdica, namenski izgrađena za englesko tržište. Prva vila je bila model, odmah smo je izdali, i imali popunjenost kapaciteta skoro 100% u prvoj godini. Svake godine smo gradili po jednu tako da sada imamo četiri vile, a za ovu godinu u izgradnji su još dve vile za izdavanje – rekao je u razgovoru za "eKapiju" Jovica Božić, vlasnik kompanije "Božić i sinovi".

Vile su površine 420 m2, a cena iznajmljivanja za nedelju dana je 2.500 EUR.

- Gosti imaju brojne pogodnosti. Na aerodromu ih očekuje rent-a-car, ispred vile ih dočekuje hostesa, frižider je pun lokalnih proizvoda - pršuta, sir u ulju, domaće vino, domaći hleb, lokalni med, mleko za decu, i sezonsko voće jagode, trešnje, breskve i dr. Obezbeđeno je pranje i peglanje. Gosti dobijaju savete šta od turističkih znamenitosti da posete u koji restoran da odu, imaju na raspolaganju servis za čuvanje dece i druge usluge.

U blizini Dubrovnika Božić planira da izgradi i ekskluzivan "boutique" hotel.

- Na jednoj parceli izgradićemo i "boutique" hotel. Nudimo najlepši pogled, zdravu hranu i čist vazduh. Da bismo imali turističku sezonu 12 meseci, planiramo da u zimskom periodu hotel izdajemo penzionerima po nižim cenama što će biti dovoljno da pokrijemo troškove. Sad rešavamo problem vode, nadamo se da ćemo do kraja godine početi gradnju – najavio je naš sagovornik.

Hoteli na Jahorini

U blizini skijaških staza na Jahorini, Božić planira da narednih godina otvori dva hotela i motel.

- Sledećeg meseca počinjemo sa izgradnjom prvog hotela koji bi trebalo da bude otvoren 2012. Posle toga ćemo videti kakva je situacija na tržištu i odlučiti se da li ćemo prvo graditi drugi hotel ili motel. Naš drugi hotel na Jahorini biće namenjen mladima, imaće karakteristike luksuznog hotela, ali neće biti skup smeštaj.

Golf tereni

Jovica Božić planira da sa partnerima u okolini Pančeva izgradi golf terene, a terene sa rupama planira da otvori i u Dubrovniku.

- Na 3-4 kilometara od Pančeva imamo dve lokacije na kolima bi mogli da se izgrade golf tereni. To je sada napušteno zemljište, smetlište. Tokom leta će biti urađeno idejno rešenje, pa ćemo se obratiti opštini da vidimo kakve su mogućnosti da dobijemo sve neophodne dozvole.

Božić nije želeo da navodi koliko novca je potrebno za izgradnju golf terena u Pančevu, ali kaže da je izgradnja takvog terena u Srbiji 3-4 puta manja nego u Engleskoj jer je zemljište jeftinije, kao i voda, a i radna snaga je manje plaćenja.

Na samoj granici Hrvatske i Bosne iznad Dubrovnika, naš sagovornik planira izgradnju golf terena na površini 60 ha, a kako kaže, sada se radi na idejnom rešenju sportskog kompleksa.

S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.