NavMenu

Oglašen rani javni uvid povodom izrade PDR-a za područje između naselja Stepa Stepanović, Kumodraškog potoka i planirane saobraćajnice SMT

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.02.2024. 12:06
Komentari
Podeli
Naselje Stepa Stepanović (Foto: gds.rs)Naselje Stepa Stepanović
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je Rani javni uvid povodom izrade PDR-a područja između naselja Stepa Stepanović, Kumodraškog potoka i planirane saobraćajnice SMT, od ulice Borske do petlje Lasta. Rani javni uvid biće organizovan u zgradi Gradske uprave Grada Beograda u 27. marta br. 43-45 (u suterenu) od danas do 21. februara, svakog radnog dana od 9 do 18 časova.

Okvirnom granicom plana obuhvaćen je deo teritorije opštine Voždovac površine oko 20 ha. Konačna granica plana detaljne regulacije će se utvrditi prilikom izrade i verifikacije Nacrta plana, precizira se u dokumentaciji.

Najveći deo površine plana zauzimaju privredni kompleksi kao što su distributivni centar Knjaz Miloš Natura, Prokupac Beograd, Elixir Craft, kao i određeni broj manjih fabrika i preduzeća. Pored njih, u obuhvatu se nalazi Univerzitet Singidunum kao i Institut za puteve a.d. Beograd. Takođe, na ovompodručju se nalazi postojeća stanica za snabdevanje gorivom.

Postojeće stanje (Foto: Screenshot)Postojeće stanje

Predmetni prostor koji se nalazi u okviru granice plana, celom dužinom sa jugozapadne strane tangira Bulevar Peka Dapčevića (Kumodraška ulica), a sa severne strane planirana magistralna saobraćajnica SMT. Sa severoistočne strane područja Plana detaljne regulacije planirana je retenzija "Kumodraž 1", na osnovu važećeg PDR-a. Ostale postojeće saobraćajnice u okviru područja Plana pripadaju sekundarnoj mreži i izvedene su uglavnom u okviru postojećih kompleksa javnih službi i u okviru privrednih i komercijalnih zona. Prostor je opslužen linijama autobuskog podsistema javnog gradskog prevoza putnika koje se pružaju Bulevarom Peka Dapčevića (Kumodraška ulica), ističe se u dokumentaciji.

Kada je reč o pretežnoj nameni površina na području obuhvaćenim PDR-om, planirane su površine javne namene (mreža saobraćajnica i površine za objekte i komplekse javnih službi – instituti i naučno-istraživački centri), a u planu su i komercijalni sadržaji (prateći komercijalni sadržaji, zona komercijalnih sadržaja u funkciji obrazovanja), mešoviti gradski centri (zona mešovitih gradskih centara u zoni više spratnosti) i privredne zone.

(Foto: Screenshot)

Planirano je da Bulevar Peka Dapčevića (Kumodraška ulica) koji prostor u okviru granice plana tangira sa jugozapadne strane postane magistralna saobraćajnica dok je sa severne strane planirana magistralna saobraćajnica SMT.

- Usled transformacije predmetnog prostora planirane su i neke nove saobraćajnice sekundarne mreže - Nova 1, Nova 2 i Nova 3, koje treba da opsluže planirane namene. Planirane su kao dvosmerne saobraćajnice sa kolovozom 7 metara i regulacione širine od 11 do 12 metara.


Namena površina Postojeće stanje Planirano stanje
MREŽA SAOBRAĆAJNICA 21.074 m² 32.318 m²
POVRŠINE ZA OBJEKTE I KOMPLEKSE JAVNIH SLUŽBI 15.106 m² 13.500 m²
POVRŠINE JAVNE NAMENE UKUPNO 36.180 m² 45.818 m²
MEŠOVITI GRADSKI CENTRI - 59.177 m²
KOMERCIJALNI SADRŽAJI 8.701 m² 7.882 m²
STANICA ZA SNABDEVANJE GORIVOM 2.495 m² 3.389 m²
PRIVREDNE DELATNOSTI 96.832 m² 84.046 m²
NEIZGRAĐENE POVRŠINE 56.104 m² -
POVRŠINE OSTALIH NAMENA UKUPNO 164.132 m² 154.494 m²
UKUPNO OBUHVAT PLANA 200.312 m² 200.312 m²

Više detalja može se naći OVDE.

D. A.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.02.2024.  |  Industrija, Građevina

Položen kamen temeljac za dogradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu - U novih 9.500 m2 biće uloženo 25 mil EUR

U Nišu je položen kamen temeljac za izgradnju druge faze Naučno-tehnološkog parka u tom gradu, a predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da je zadatak da on bude završen do oktobra 2025. godine. Brnabić je dodala i da će u radove biti uloženo 25 mil EUR, navodi se na sajtu Vlade Srbije. Novi objekat u Nišu, koji će biti izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.