NavMenu

Uz obalu Dunava kod Višnjice u planu novo stambeno naselje - Predviđena gradnja jednospratnih kuća sa velikim dvorištima

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.12.2023. 10:58
Komentari
Podeli
(Foto: Elaborat za potrebe izrade PDR za deo priobalnog područja na desnoj obali Dunava)
Na desnoj obali Dunava, blizu naselja Višnjica u Beogradu, planirana je gradnja više jednospratnih kuća, vidi se u elaboratu za potrebe izrade PDR za deo priobalnog područja na desnoj obali Dunava, KO Višnjica, za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Beograda oglasio rani javni uvid.

Investitor ovog projekta je kompanija Porta Nova Inženjering iz Beograda, a kako je navedeno, planira se gradnja 37 manjih porodičnih kuća okruženih uređenim zelenim i slobodnim površinama.

U postojećem stanju, kako se navodi u planu, ovo područje se ni na koji način ne koristi a njegova namena se može definisati kao neuređene slobodne površine jer je prostor neizgrađen i u manjem delu pod neuređenim i samoniklim zelenilom niskog rastinja.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 2,6 ha, a u okviru zone za gradnju predviđene su građevinske parcele većih površina, veće od 10 ari, na kojima je planirana gradnja kuća spratnosti P+1. Na ukupnoj BRGP od 7.400 m2, namenjenoj stanovanju, planirano je da živi 111 stanovnika.

U dvorištima je dozovljena ekstenzivna proizvodnja hrane, bez upotrebe veštački sintetizovanih materija, formiranje baštenskih kolonija, uzgajanje vinograda i različitih biljnih vrsta, kao i izgradnja ili postavljanje pomoćnih objekata za potrebe proizvodnje hrane (ostave za alat, vinogradarske kućice, letnje kuhinje, staklenici, zimske bašte i dr.).

Takođe, dozvoljena je i izgradnja sportskih terena sa pratećim sadržajima (kućice za opremu, svlačionice, SPA) do 100 m2.

Obrađivač plana je Centar za planiranje urbanog razvoja - CEP doo iz Beograda, a rani javni uvid trajaće do 3. januara 2024. godine.

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.02.2024.  |  Industrija, Građevina

Položen kamen temeljac za dogradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu - U novih 9.500 m2 biće uloženo 25 mil EUR

U Nišu je položen kamen temeljac za izgradnju druge faze Naučno-tehnološkog parka u tom gradu, a predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da je zadatak da on bude završen do oktobra 2025. godine. Brnabić je dodala i da će u radove biti uloženo 25 mil EUR, navodi se na sajtu Vlade Srbije. Novi objekat u Nišu, koji će biti izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.