NavMenu

Dvanaest investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje korisnika eKapije u prvoj polovini 2011. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.06.2011. 13:27
Komentari
Podeli

I ove godine, već tradicionalno, sajam nekretnina REBEC 2011‚ (www.rebec.rs), zatvorila je Retrospektiva investicija i investicionih ideja koje su prema čitanosti korisnika eKapije obeležile prvu polovinu 2011. godine.

Od dvanaest projekata, čak šest su iz oblasti hotelijerstva i turizma, a ohrabruje to što većina projekata više nije - samo ideja na papiru.

Neki objekti se ubrzano grade, a neki su već širom otvorili vrata. Jedan od njih je i grandiozni hotel Izvor, koji je posle sedam godina rekonstrukcije zvanično otvoren i odmah se “okitio” sa pet zvezdica, što je u Srbiji pravi kuriozitet. Izgradnja hotela sa četiri zvezdice poznatog lanca "Falkensteiner" počela je u maju u novobeogradskom Bloku 11a, a radovi na Staroj Planini i na Pašinoj česmi u Leskovcu prkose krizi građevinske industrije.

Sudeći po ovogodišnjoj retrospektivi, investicione ideje, koliko god to teško bilo, na kraju dobiju svoje oblike i kreću u realni život. Pogledajte listu i ocenite sami.

HOTEL IZVOR U ARANĐELOVCU

(Foto: A Hoteli)

Posle sedam godina rekonstrukcije hotel i kongresni centar "Izvor" u Aranđelovcu postao je sinonim za luksuzni odmor i poslovne susrete. Investitor kaže da je bilo riskantno uložiti oko 35 mil EUR u rekonstrukciju turističkog objekta van Beograda i dokazanih turističkih centara kakvi su kod nas samo još Kopaonik i Zlatibor, ali da je prodaja aranžmana već sada na zadovoljavajućem nivou.

Hotel "Izvor" raspolaže sa 550 mesta i ima 165 soba kapaciteta oko 500 ležaja. Potpuno novo zdanje ima tri luksuzno opremljene kongresne sale, šest bazena, velnes i spa centre, u kojima istovremeno može da boravi približno 3.500 ljudi.

Pogledajte linkove : 1 , 2, 3

HOTEL FALKENSTEINER NA NOVOM BEOGRADU

Izgradnja hotela sa četiri zvezdice poznatog lanca "Falkensteiner“ počela je u maju u novobeogradskom Bloku 11a.

Na površini od 6.000 m2, u okviru kompleksa "Maxima centar", biće izgrađen objekat koji će imati dvanestospratnu kulu sa kancelarijama i poslovnim prostorom.

U gradski hotel i komercijalne objekte investitori - "Falkensteiner Michaeler" (FTMG) i akcionarsko društvo "M.O.F. Beta Nekretnine" nameravaju da ulože 40 mil EUR.

Hotel, koji je projektovao svetski čuveni arhitekta Boris Podreka (Boris Podrecca), imaće 171 sobu savremenog dizajna, apartmane, vrhunski opremljenu salu za konferencije sa prostorijom u kojoj se mogu održavati i balovi, spa centar i "executive lounge" u prizemlju.

Pogledajte linkove : 1, 2

RETAIL PARK PANČEVO – AVIV PARK

U Pančevu je, tiho i bez prevelike pompe, krajem maja otvoren drugi deo "Aviv parka", prvog pravog retail parka u Srbiji. Posle zvaničnog otvaranja te faze, investitori planiraju i izgradnju treće faze, koju bi trebalo da završe u maju 2012. godine.

Šoping oaza u Pančevu će se prostirati na 30.000 m2, a mesto u kompleksu su već našle robne marke renomiranih svetskih i domaćih proizvođača.

Osim butika, u šoping centru, čija je ukupna vrednost 28 mil EUR, posetioci će u ponudi imati i raznovrsne zabavne sadržaje.

Pogledajte linkove : 1, 2, 3

SORAVIA HOTEL – STARI MLIN BEOGRAD

Austrijska grupacija "Soravia" je najavila da će polovinom ove godine na prostoru Starog mlina početi gradnju luksuznog hotela. Vrednost projekta je 55 mil EUR. Radovi bi trebalo da budu završeni za 14 do 16 meseci, a otvaranje hotela planirano je za proleće 2013. godine.

Parcela na lokaciji objekta Stari mlin u Bulevaru vojvode Mišića, između Mostarske petlje i zgrade BIGZ-a, koja je u vlasništvu ove kompanije, ograđena je, a "Soravia" je od grada dobila sve neophodne dozvole za početak radova.

Prema projektu, Stari mlin će biti potpuno obnovljen. Zgrada će biti pretvorena u moderan hotel koji će imati 240 sobe, konferencijske sale i restorane. Ukupna površina biće 15.000 kvadratnih metara. Dodatna, takozvana ofis-kula, površine od 3.900 kvadratnih metara, biće izgrađena u neposrednoj blizini. Čitav kompleks imaće i podzemnu garažu sa 150 parking mesta.

Pogledajte linkove : 1, 2, 3, 4

TURISTIČKO-REKREACIONI CENTAR LOZNI KAMEN U NIŠKOJ BANJI

(Foto: juznevesti.com)

Izgradnja akva parka u Niškoj Banji može da počne jer je "Italnis Group" i zvanično postao vlasnik zemljišta na lokaciji Lozni kalem.

Ovo srpsko-italijansko preduzeće kupilo je krajem prošle godine od Grada na licitaciji parcelu Lozni kalem, sa desne strane ulaza u Nišku Banju, ukupne površine od 15 hektara. Na površini od 5,5 hektara biće izgrađen akvapark, dok će se na ostatku zemljišta graditi dva luksuzna hotela, sportski tereni i drugi objekti sportsko-poslovnog centra.

U izgradnju centra biće uloženo više od 100 mil EUR, a biće otvoreno više od hiljadu novih radnih mesta.

Pogledajte linkove : 1, 2

HOTELSKI KOMPLEKS JABUČKO RAVNIŠTE NA STAROJ PLANINI

Radovi na izhradnji hotelskog kompleksa na Staroj planini teku prema predviđenoj dinamici, a ako bude sve po planu gosti će na Jabučkom ravništu dočekati Novu godinu.

Na Staroj planini do kraja 2011. godine biće izgrađena prva četiri hotela modernog ski-centara kojim će upravljati vodeći španski hotelski lanci "HG Hotels" i "Sol Melia". Za investicije u turistički kompleks na Jabučkom ravništvu Republika Srbija i internacionalni investicioni fond "Sigma Capital" u prvoj fazi izdvojiće između 50 i 60 mil EUR, kada će biti osposobljeno 500 ležaja.

Planirano je da za početak celogodišnji kompleks na Staroj planini sadrži 6 hotela sa 900 ležaja, a paralelno sa izgradnjom objekata ulagaće se u skijašku infrastrukturu. Do kraja 2011. pored postojeće dve žičare biće izgrađene još dve četvorosedežnice i prva gondola u Srbiji.

Pogledajte linkove : 1, 2, 3

SPORTSKO-TURISTIČKI CENTAR PAŠINA ČESMA KOD LESKOVCA

Leskovčani već sada ne mogu da prepoznaju svoje donedavno omiljeno izletište Pašina česma, koje se nalazi desetak kilometara od grada. Kad za manje od godinu bude završen sportski centar koji grade Ujedinjeni Arapski Emirati, biće to, kažu, jedan od najlepših takvih centara, ne samo u Srbiji.

Predviđeno je da hotelski kompleks na Pašinoj česmi sadrži luksuzni hotel sa 5 zvezdica, i sportski hotel, a posebna pažnja biće posvećena raznovrsnosti sadržaja objekata, kvalitetu usluga i animiranju posetilaca.

Prema projektu koji je uradila leskovačka kompanija „Energosistem Čogurić“ predviđena je izgradnja sportske dvorane sa zatvorenim bazenom. Kompleks će sadržati dva terena za fudbal - glavni i pomoćni teren sa tribinama i pratećim sadržajima.

Pogledajte linkove : 1, 2,

STAMBENO-POSLOVNI KOMPLEKS GOLF 8, PREKO PUTA ADE CIGANLIJE – PETEG

Za one koji bi želeli da obezbede stan ili radni prostor sa pogledom na Adu Ciganliju, u urbanom delu prestonice okruženim zelenilom, kompanija "Peteg" gradi stambeno-poslovni kompleks "Golf 8" vredan 20 mil EUR. Na parceli na Banovom brdu biće smešteno 153 stanova različitih struktura – od garsonjera do pentahausa sa velikom terasom.

Kompleks se sastoji od 7 stambenih i 3 poslovne lamele, izgradnja je predviđena u 4 faze a sve će biti gotove do kraja 2013. godine. Završetak grubih radova na lamelama 6 i 7 i njihovo stavljanje pod krov planirano je za maj ove godine. Ove dve lamele ce biti 80% završene u septembru ove godine, a prve stanare će primiti u januaru 2012. godine. Tu je i garaža koja se nalazi ispod većeg dela kompleksa i ima 235 parking mesta.

Pogledajte linkove : 1,

BAUHAUS U SRBIJI

Kompanije "Delta Real Estate" i nemački "Bauhaus" potpisale su u martu ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta "Bauhaus" u Srbiji, u Bloku 53 na Novom Beogradu.

Prodajni objekat "Bauhausa" biće deo budućeg "Delta Parka", najvećeg retail parka u ovom regionu sa ukupnom površinom od 70.000 m2.

Prodajni centar "Bauhaus" pripada segmentu "uradi sam" (Do-It –Yourself) , imaće više od 20.000 m2 i 400 parking mesta za posetioce. Kupcima će ponuditi više od 120.000 proizvoda iz kategorije građevinskih materijala, sanitarija, rasvete, opreme za baštu, proizvoda za kuću...

Početak izgradnje planiran je za početak 2012, a otvaranje objekta najkasnije u jesen 2012.

Pogledajte linkove : 1, 2

FMP KOMERCIJALNO-SPOLOVNO-STAMBENI KOMPLEKS NA ČUKARICI

Fabrika metalne ambalaže na Čukaričkoj padini, poznatija kao košarkaška „Fabrika talenata“ biće (na žalost po sportiste) pretvorena u komercijalno-stambeno-poslovni kompleks od približno 130.000 kvadrata bruto površine.

Nebojša Čović, predsednik "FMP grupe", odavno nije gradonačelnik Beograda, ali će u naredne dve godine, ako sve bude teklo po planu, na Čukaričkoj padini podići svoj "grad u gradu".

Na parceli od 2,8 hektara, između ulica Maršala Tolbuhina i Milorada Jovanovića, gde se sada nalazi FMP-ova fabrika metalne ambalaže i dva mini-trenažna centra za košarku, obezbeđena je lokacijska dozvola za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa. Glavni projekti su gotovo završeni, vrednost poduhvata procenjena je na 95 mil EUR, a cena kvadrata stana s kojom se sada računa iznosi 1.600 evra.

Pogledajte linkove : 1,

PLAZA CENTAR U KRAGUJEVCU

Izraelska kompanija "Plaza" završiće izgradnju prvog šoping mola na Balkanu vrednog 60 mil EUR, u prvom kvartalu 2012. godine.

Ovaj objekat se gradi u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija na površini od 80 hiljada kvadratnih metara.

U ekskluzivnom trgovinsko-poslovnom centru, kako je najavljeno, nalaziće se multipleks bioskopi sa 900 mesta, fantazi park na 2.000 kadratnih metara, kafići, restoran brze hrane sa 350 mesta, kuglana, bilijar sala, mali sportski tereni i podzemna garaža.

Pogledajte linkove : 1, 2, 3

AVIV ARLON CENTAR NA ZVEZDARI

Još jedan stambeni kompleks u prestonici, a druga investicija Aviv Arlon grupe, se našao na našoj listi. Ovaj kompleks nalazi se na Zvezdari, takozvanoj istočnoj kapiji Beograda.

Izraelska kompanija "Aviv Arlon" u junu 2011. godine počinje izgradnju stambenog kompleksa na Zvezdari površine 32.000 m2. U ulici Živka Davidovića biće izgrađeno 280 stanova površine od 30 do 100 m2. U kompleks na Zvezdari biće uloženo 25 mil EUR.

Pogledajte linkove : 1

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.