NavMenu

Zašto niko neće zemljište na Mišeluku - Smanjene početne cene na licitacijama

Izvor: 021.rs Utorak, 07.11.2023. 13:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/ronstik)Ilustracija
Novi Sad nikako ne uspeva da proda nijednu parcelu na Mišeluku, iako su u međuvremenu smanjene početne cene na licitacijama.

Zbog ovih neuspelih licitacija, Novi Sad je ostao bez više miliona evra prihoda u budžetu za 2023. godinu.

Poslednji pokušaj prodaje bio je 31. oktobra kada su u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) ponuđene dve parcele površine veće od 5.000 kvadratnih metara, koje se nalaze nedaleko od bolnice na Mišeluku, ali se niko nije javio.

Ove dve parcele prodavale su se za 247,8 miliona dinara, odnosno za 264,1 milion. To znači da je vrednost svake od njih prethodno snižena za po 50 miliona dinara posle neuspešnih licitacija u junu.

UGZI je u dva navrata pokušao da proda još jedno zemljište na Mišeluku, površine 4.674 kvadratna metra. Na drugoj neuspeloj licitaciji cena je bila 211,2 miliona dinara, što je za 42,5 miliona manje u odnosu na prvu licitaciju. Time se dolazi do brojke od šest neuspelih licitacija za tri parcele na Mišeluku. Osim toga, dve parcele na Mišeluku još uvek nisu ni oglašene na prodaju.

Za sada nema informacija kada će i po kojim cenama UGZI ponovo ponuditi na prodaju neku od parcela na Mišeluku, ali kako se bliži kraj budžetske godine, sve je izvesnije da će novi pokušaj uslediti tek u 2024. godini. Grad Novi Sad je u komunalno uređenje Mišeluka uložio 828,3 miliona dinara bez uračunatog poreza.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Građevina, IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija prodaje tornjeve u Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Telekom Srbija priprema prodaju većine najznačajnijih telekomunikacionih antenskih stubova i prateće opreme. Birn je saopštio da je reč o ukupno 1.827 stubova, od kojih se 995 nalazi u Srbiji, 725 u Bosni i Hercegovini i 107 u Crnoj Gori. Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, gostujući u Jutarnjem programa RTS-a, izjavio je da prodaja stubova svetski trend, te da se prodaju jedino stubovi, bez telekomunikacione

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.