NavMenu

Autentično iskustvo Jadrana – Zašto se "Vrtovi sunca" kod Dubrovnika izdvajaju od ostalih turističkih objekata?

Izvor: eKapija Ponedeljak, 06.06.2011. 15:14
Komentari
Podeli

"Sun Gardens""Sun Gardens"

Udaljeni 12 kilometara od Dubrovnika, okruženi Elafitskim otocima, inspirisani mediteranom, okarakterisani sa pet zvezdica, izgrađeni za pobornike kvalitetnog odmora. "Vrtovi sunca" u mestu Orašac, smešteni uz samu obalu Jadranskog mora, privlače turiste sa različitih meridijana. U okviru kompleksa "Dubrovnik Sun Gardens Spa & Resort" smešten je luksuzni hotel, apartmani, tri bazena na otvorenom, spa & wellness centar, restorani i barovi sa lokalnom i internacionalnom kuhinjom, sportsko-rekreativni centar sa terenima za tenis, odbojku, fudbal, skvoš, badminton…

"Sun Gardens""Sun Gardens"

- "Sun Gardens" se izdvaja od ostalih turističkih objekata, pre svega, svojim položajem. Kompleks se nalazi u blizini Dubrovnika. Prema novom zakonu u Hrvatskoj objekti treba da budu udaljeni minimum 70 metara od mora, ali kako je ovaj rizort izgrađen ranije nalazi se uz samo more. Gost koji dođe u na odmor u "Sun Gardens" ne mora ni da napušta kompleks dok je na odmoru jer su u ponudi raznovrsne aktivnosti. Već sada su naši kapaciteti dosta popunjeni tako da očekujemo dobru sezonu ove godine – kaže na početku razgovora za "eKapiju" Tatjana Tošić, direktorka marketinga i prodaje kompleksa u Dubrovniku.

"Sun Gardens""Sun Gardens"

Hotel "Radisson blu" poseduje 201 sobu namenjenih izdavanju, dok su apartmani "Vrtovi sunca" namenjeni prodaji.

- U kompleksu je već izgrađeno i potpuno opremljeno 207 apartmana, od čega je u prvoj fazi prodaje kupcima na raspolaganju 25 apartmana različitih veličina-od 44 do 111 m2. Apartmani su savremeno opremljeni, a u okviru njih se nalazi kuhinja sa svim elementima. Cene se kreću od 170.000 do 608.000 EUR u zavisnosti od veličine apartmana – navodi Tošić.

"Sun Gardens""Sun Gardens"

Ona napominje da postoje i apartmani veće kvadrature ali da će oni biti na raspolaganju kupcima u narednim fazama prodaje i dodaje da su cene apartmana sada najniže a da će vremenom cena povećavati.

Naša sagovornica objašnjava na koji način funkcioniše prodaja i iznajmljivanje apartmana.

"Sun Gardens""Sun Gardens"

- Kad neko kupi apartman, mi ga iznajmljujemo kad ga on ne koristi, jer je kompleks ipak namenjen turizmu. Postoji jedan uslov a to je da vlasnici apartmana mogu da koriste apartman u julu, avgustu i polovini septembra maksimalno 35 dana, a ostali period u tim mesecima je namenjen za iznajmljivanje jer je preko leta najveći promet. U ostalom delu godine mogu da ga koriste kada žele. Profit od iznajmljivanja se se deli pola pola i od tog profita vlasnik pokriva sve troškove režija, održavanje apartmana i slično.

"Sun Gardens""Sun Gardens"

Kompanija "Danos Srbija", jedan od vodećih konsultanata za nepokretnosti, na polju investicionog savetovanja i transakcijskih usluga, je krajem prošle godine počela prodaju apartmana "Sun Gardens" u Dubrovniku.

Za one koji su se odlučili da kupe svoje mesto pod hrvatskim suncem imaju pravo na korišćenje različitih sadržaja u okviru kompleksa.

"Sun Gardens""Sun Gardens"

- Vlasnici apartmana imaju pravo da koriste sve što je u rizortu. Mogu besplatno da koriste 3 otvorena bazena, zatvoren bazen, plažu ispred kompleksa, obezbeđeno im je parking mesto. Takođe, imaju popuste na usluge koje su u ponudi, kao što je na primer masaža ili ručak u nekom od 13 restorana i barova. Vlasnicima je na raspolaganju i spa i velnes centar kao i tri teniska terena, teren za fudbal, odbojku, badminton, skvoš, stoni tenis, bilijar i drugo.

"Sun Gardens""Sun Gardens"

Za dizajn "Vrtova sunca" zadužena je međunarodno poznata kompanija "Hirsch Bedner Associates" (HBA) čiji portfelj uključuje luksuzna odmarališta kao što su "Aphrodite Hills" na Kipru, "Castel Monastero" u Toskani i "Four Seasons Resort" na Sejšelima.

Kompleks "Sun Gardens" u Dubrovniku su u vlasništvu "Jupiter Adria", kojim upravlja Jupiter Fund Management plc grupa, jedna od vodećih investicionih kompanija u Velikoj Britaniji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.