NavMenu

Hektar zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu poskupljuje na 120.000 EUR - Investitora više zbog autoputa i mosta

Izvor: Telegraf biznis Petak, 15.09.2023. 12:17
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
U Šapcu su odlučili da povećaju cenu zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni, pa će domaći i strani investitori umesto 70.000 ubuduće hektar zemljišta plaćati 120.000 EUR.

- Odluka je doneta da bismo mogli kvalitetno da radimo na infrastrukturnom širenju zone, da obezbedimo privrednicima koji dolaze u naš grad kvalitetnu i dobru putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, gasne priključke i sve ono što je potrebno za poslovanje firmi i zaposlenje naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Najveća industrijska zona u Srbiji, koja se prostire na 600 hektara i gde već posluje nekoliko desetina domaćih i stranih kompanija biće atraktivna za ulaganje uprkos poskupljenju zemljišta.

Investitori, kao i ranije, kupovinom zemljišta dobijaju sve što je neophodno da bi započeli poslovanje - uređene saobraćajnice, struju, optiku, vodu, priključak na gas i kanalizacionu mrežu sa prečišćavanjem otpadnih voda.

Međutim, postaje još više konkurentnija sa završetkom infrastrukturnih projekata u neposrednoj blizini, pre svega auto-puta od Rume do Šapca i novog mosta na reci Savi, kao i brze saobraćajnice do Loznice i Bijeljine koja se gradi.

- U Šapcu investitori mogu da biraju parcelu i lokaciju i da u najkraćem roku dobiju sve najbolje uslove. Vreme je novac, a sada su znatno bolji uslovi za plasman proizvoda jer se uspostavlja najbrža veza sa Novim Sadom i Beogradom i na drugoj strani sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, pa nema sumnje da će interesovanje za ulaganje biti još veće - ocenio je privrednik koji nekoliko godina posluje u Severozapadnoj industrijskoj zoni.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.09.2023.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Novi Sad rekonstruiše stadion u Rumenačkoj - Raspisan tender vredan 87 miliona dinara

Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove Novi Sad raspisala je tender za radove na stadionu u Rumenačkoj ulici u tom gradu. Reč je o drugoj fazi radova na rekonstrukciji tribina, a vrednost je procenjena na 87 miliona dinara. Kako je navedeno, predviđeni su građevinski radovi, kao i hidrotehničke i elektroenergetske instalacije. Projekat je izradilo preduzeće Pyramid ING iz Novog Sada. Rok za prijavu na tender je 18. oktobar,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.