NavMenu

Ekogradnja Invest 023 planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa osam lamela, 621 stanom i 653 parking mesta u Zrenjaninu

Izvor: eKapija Subota, 19.08.2023. 12:41
Komentari
Podeli
Situacioni prikaz regulaciono nivelacionog rešenja sa dispozicijom objekata (Foto: Grad Zrenjanin/UP/Arhitektonski studio Nuova/screenshot)Situacioni prikaz regulaciono nivelacionog rešenja sa dispozicijom objekata
Ekogradnja Invest 023 iz Zrenjanina planira izgradnju višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta spratnosti Po+P+6+Ps sa ukupno 621 stanom i 28 poslovnih prostora.

Prostor užeg obuhvata urbanističkog projekta zauzima površinu od 74 ara i 8 m2.

Na prostoru užeg obuhvata urbanističkog projekta planirana je izgradnja objekta sa ukupno 621 stanom, 28 poslovnih prostora i 235 garažnih mesta raspoređenih u 8 lamela.

Kako je navedeno u urbanističkom projektu, planirana je i izgradnja interne saobraćajince i 30 parking mesta u nivou prizemlja. Na parcelama šireg obuhvata predviđena je izgradnja dva priključka na javni put i parkinga sa 388 parking mesta, trafostanice i dva prostora za smeštaj kontejnera za skupljanje komunalnog otpada.

U podrumu je predviđeno 235 parking mesta od kojih se deo realizuje postavljanjem platformi "Wohr combilift 543" (vozilo jednog iznad drugog) ili sličnih. Bruto površina podruma iznosi 5.489,80 m2.

U prizemlju šest lamela nalaze se poslovni prostori, dok su u prizemlju dve lamele planirani stanovi. Spratovi su predviđeni kao tipski sa stambenim jedinicama. U lameli A projektovano je 67 stanova, dok je u lameli B predviđena 81 stambena jedinica. Lamela C imaće 79 stanova, dok je osam stanova manje (71) projektovano u okviru lamele D. lamela E ima 81 stan, dok je 68 planirano u okviru lamele F, dok lamele G i H imaju 95, odnosno 79 stanova.

Ukupna bruto površina objekta iznosi 42.124,01 m2.

Pored parcela na kojima je planirano višeporodično stanovanje, u blizini je predviđena i izgradnja parkinga. Parkiranje je rešeno na parcelama kompleksa i unutar obejkta kao i na javnoj površini gde se predviđa parking prostor sa 388 parking mesta. Tako ukupan broj parking mesta iznosi 653.

Urbanistički projekta, koji se nalazi na javnoj prezentaciji izradio je Arhitektonski studio Nuova, dok je idejno rešenje izradio Biro za projektovanje i inženjering mARHi iz Novog Sada.

S.M.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2024.  |  Saobraćaj

Spremaju se izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja - Zabrana međusobnog preticanja kamionima na autoputu i ograničenje snage motora za vozače do 25 godina

Ministarstvo građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova mesecima radi na izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima će znatno biti pooštrene kazne za bahate vozače i one koji ne poštuju propise, izjavio je ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić. Jedna od novina, kako je dodao, biće i ograničenje snage motora za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.