NavMenu

Srbi su u ovoj zemlji kupovali stanove, ali sada će to ići teže - U Grčkoj zabeležen manjak nekretnina

Izvor: Telegraf biznis Utorak, 23.05.2023. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / GregMontani)
Ponuda stambenih objekata u Grčkoj svake godine se smanjuje, gradnja novih zgrada je usporena, a mnogi stambeni objekti se ne koriste. Prema procenama stručnjaka, na tržištu Grčke nedostaje više od 100.000 stambenih objekata, piše Katimerini.

Predstavnici agencija za nekretnine navode da je u centru Atine ukupna ponuda nekretnina u 2022. godini smanjena za 7.727 u odnosu na 2021. godinu.

Prema vladinim podacima, 750.000 nekretnina se ne koristi, a razloga za to ima više. Mnoge nekretnine su stare i zahtevaju značajna renoviranja kako bi ponovo bile funkcionalne, a drugi razlog je što dosta nekretnina ima više vlasnika, što je posebno slučaj sa stanovima u centru Atine.

Cene iznajmljivanja stanova su porasle, pa je i to jedan od razloga zašto se mnogi vlasnici odlučuju da iznajmljuju nekrenine, a ne da ih prodaju.

Jedinstvena mešavina prirodnih lepota, istorije i kulture Grčke vinula je zemlju kao glavnu destinaciju za kupovinu imovine. I građani Srbije su ovo prepoznali pa su kupci mnogih stanova u toj državi.

Veliki broj kupaca stanova upravo je iz Srbije, koji su za 10.000 ili 20.000 EUR, tačnije 500 EUR po kvadratu, kupovali stanove na obali mora. Naši ljudi pokupovali su stanove na najlepšim plažama u zemlji Bogova, pa ih sada mnogi i iznajmljuju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.