NavMenu

Novi koncept šopinga na otvorenom - Završetak druge faze "Retail parka Pančevo" u maju 2011.

Izvor: eKapija Utorak, 12.04.2011. 14:19
Komentari
Podeli

Izraelska kompanija "Aviv Arlon" 30. maja svečano će otvoriti prvi "Retail park" u Srbiji. Šoping oaza u Pančevu će se prostirati na 30.000 kvadrata, a mesto u kompleksu su našle robne marke renomiranih svetskih i domaćih proizvođača. Osim butika, u šoping centru čija je ukupna vrednost 28 mil EUR, posetioci će u ponudi imati raznovrsne zabavne sadržaje.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji povodom predstavljanja "Retail parka Pančevo", reč je o novom konceptu kupovine u Srbiji, a i u regionu.

- Umesto zatvorenih šoping centara sa veštačkim svetlom i klima uređajima mi nudimo retail park-šoping na otvorenom, u zelenilu i sa brojnim pratećim sadržajima za celu porodicu. Cilj ovakvog kompleksa je da porodicama ponudi ne samo nezaboravnu kupovinu već i uživanje u mnogobrojnim zabavnim sadržajima – rekla je Danka Gladović, direktorka marketinga kompanije "Aviv Arlon" u Srbiji.

Prva faza pančevačkog šoping centra završena je u aprilu 2010. godine otvaranjem supermarketa DIS, a izgradnja druge faze započeta je u novembru prošle godine.

- U maju završavamo drugu fazu "Retail parka Pančevo" površine 10.000 m2 gde će biti smešteno petnaest kompanija. Sada samo u pregovorima sa kompanijama koje bi zakupile prostor koji će biti izgrađen u trećoj fazi, a već smo potpisali nekoliko ugovora o zakupu. Posle zvaničnog otvaranja druge faze, planiramo da počnemo proces dobijanja dozvola i izgradnju treće faze, koju bi trebalo da završimo u maju 2012. godine - rekla je za "eKapiju" Danka Gladović.

Kupci će u Pančevu moći da pronađu brendove kojih ima u šoping centrima u Beogradu, ali i one koji još nisu prisutni na tržištu Srbije, a ni u regionu.

- Ono što retail park razlikuje od standardnih tržnih centara kakve imamo u Beogradu je pažljivo odabran miks robnih marki koje su cenovno prihvatljivije mnogo široj ciljnoj grupi potrošača, a podjednako moderne i aktuelne. Uz butike će biti otvoreni i restorani, kafići kao i igraonice za decu, što će sigurno doprineti da se porodice bolje provedu ali i da osim Pančevaca u Retail Park svrate i Beograđani – rekla je Mina Kalezić, direktorka marketinga kompanije "CB Richard Ellis" i menadžerka kampanje" Retail Parka u Pančevu"

Kako je "eKapija" ranije najvaljivala, "Retail park Pančevo" će od poznatih brendova u ovoj fazi, između ostalog, svojim posetiocima ponuditi i sadržaje kompanija "Takko", "Deichmann" i "JYSK", koje prvi put ulaze na naše tržište, kao i već prisutnih: "Amatti", "Golden Rose", "Fox Fashion", "Tref sport" itd.

- Većina šoping centara, koji su do sada realizovani u Srbiji, skoncentrisana je u Beogradu. Odluka da ovaj centar izgradimo u Pančevu nije došla slučajno. Naime, "Aviv Arlon" je u prvom susretu sa srpskim tržištem i analizom investicionih potencijala odabrao upravo Pančevo kao odlično pozicioniran grad za koncept retail parka zahvaljujući izuzetnoj povezanosti kako sa Beogradom, tako i sa drugim okolnim gradovima. Sigurni smo da će Pančevci umeti da prepoznaju i prihvate novi koncept šopinga, koji u Evropi ima sve više pristalica – izjavila je Neta Saban, direktorka marketinga kompanije "Aviv Arlon" u Izraelu.

"Aviv Arion Group"

"Aviv Arlon Group" je jedna od najvećih svetskih kompanija koja se bavi vrhunskim nekretninama, njihovim razvojem, i izgradnjom još od 1963. Glavne aktivnosti ove kompanije su planiranje, razvoj stambenih i komercijalnih nekretnina, niskogradnje i izgradnja puteva. "Aviv Arlon Group" je usavršio napredne tehnike gradnje i uspešno realizovao više od 50 projekata u Izraelu SAD i širom Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.