Izvor: AG Nekretnine | Sreda, 16.03.2011.| 08:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Moskva", "Jovana", "Atina", "Beogradska", "Atos" i "Rusija" u Inđiji - Stambeno-poslovni kompleksi kompanije "Bon-komerc"

kompleks Moskva
kompleks Moskva

Građevinsko preduzeće "Bon-komerc" iz Inđije prisutno je na srpskom tržištu razvoja nekretina od početka 2004. godine. Uspešno prati aktuelne trendove u građevinarstvu pružajući svojim klijentima kvalitet i usluge prilagođene potrebama savremenog društva. Do sada je investirano u izgradnju 5 stambeno-poslovnih kompleksa sa ukupno 300 jedinica, površine od preko 30.000m2.

"Bon-komerc" predstavlja lidera na lokalnom tržištu nekretnina koji sa višegodišnjim radnim iskustvom svojim klijentima garantuje visok kvalitet svojih usluga. Postojeći stručni kadar kompanije zajedno sa svojim kooperantima i u današnjem vremenu ekonomske krize, uspešno i kvalitetno razvija niz savremenih i komfornih projekata, prvenstveno u samom gradskom jezgru Inđije.

kompleks Jovana
kompleks Jovana

Inđija je gradić u Sremu na četrdesetak kilometara od Beograda i na otprilike još toliko do Novog Sada. Već duži niza godina ona predstavlja privlačnu investicionu destinaciju. Početkom 2008. godine prestižan časopis FDI, koji izlazi pod okriljem znamenitog Financial Times-a, objavjavio je listu preporučenih investicionih destinacija u Evropi. Na toj listi tada, Inđija je zauzela visoko osamnaesto mesto. Bila je to kruna uspeha napora lokalnih vlasti da uredi i spremi potencijalne lokacije za realizaciju investicionih projekata.

Ono po čemu je Inđija danas poznata, nisu više samo novoizgrađeni industrijski objekti u kojima se sve brojnije zapošljava lokalno stanovništvo. To su već, može se slobodno reći, poduhvati, stambeno-poslovne prirode korišćenja, čiji sadržaji lokalnom stanovništvu nude kvalitetnije i komfornije prostore. Tako se zaokružuje primarni ciklus razvoja, da se pored otvaranja novih radnih mesta, podižu kvalitet i očekivanja u životu.

kompleks Atina
kompleks Atina

Blizina dva velika grada oko Inđije, Beograda i Novog Sada, takođe su uslovili i na neki način determinisali prirodu i kvalitet, odnosno koncepciju i sadržaje u okvirima novih stambeno-poslovnih projekata. Teži se konačnom kompletiranju u nuđenju svih dodatnih sadržaja. To su višenamenski kompleksi gde stanovnici i korisnici pri ruci imaju sve najneophodnije sadržaje. Oni će završetkom novih pogona kvalitetnije privući profesionalce sa strane da se odluče za život u Inđiji. Sa druge strane pored novih radnih mesta i novih stambeno-poslovnih prostora, u Inđiji su već izgrađeni i projekti maloprodaje kao podrška formiranja novom načinu života u smislu podizanja kvaliteta snabdevanja i potrošnje svih roba i potreba. Tako se može reći da je Inđija po kvalitetu i sadžaju života kao načinu razmišljanja, poslovanja i jednom rečju bivstvovanja, potpuno približen konceptu savremenog načina poslovanja i življenja te veličine gradova koji se sreću po Evropi.

Projekti kao pečat prepoznavanja

"Bon-komerc" je u centru Inđije već realizovao pet objekata. Treba posebno istaći projekat "Moskva" koji predstavlja stambeno-poslovni objekat i poduhvat "Jovana" koji je po svojoj prirodi korišćenja čini stambeno-poslovni kompleks. Očigledno da je sa osvojenim iskustvom na ova dva projekta "Bon-Komerc" krenuo u razvoj i realizaciju narednih poduhvata odnosno lokacija. To se prvenstveno odnosi na projekat "Atina" u ulici Jug Bogdana, koji predstavlja stambeno-poslovni kompleks od dve lamele sa pet ulaza i 300 stambenih jedinica na ukupno 30.000m2. Ovaj komleks biće ponuđen tržištu na korišćenje krajem novembra 2010. godine. U blizini ovog kompleksa nalaze se već izgrađeni projekti "Jovana" i "Beogradska".

kompleks Jovana
kompleks Jovana

Takođe u planu su izgradnja još dva stambeno-poslovna objekta. Jedan pod nazivom "Atos" koji se nalazi takođe u ulici Jug Bogdana veličine 23.000m2 sa 240 stambenih jedinica i 26 lokala. On će se "nasloniti" na gore pomenute projekte "Atina", "Jovana" i Beogradska" i formiraće kompleks objekata "Bon-komerca" na prostoru u kome će živeti preko 2500 ljudi. Naravno taj kompleks biće oplemenjen pešačkim koridorima, fontanama, prostorima za zabavu dece i odraslih i sam za sebe predstavljaće jednu održivu i sebi dovoljnu celinu. Što bi se reklo, "za svakoga po nešto"! Drugi stambeno-poslovni objekat koji je u planu da se izgradi pod imenom "Rusija", nalazi se u strogom centru Inđije u ulici Novosadska, kvadrature 18.000m2 sa 160 stambenih jedinica i 30 lokala.

Svi gore pomenuti i izgrađeni kompleksi imaju jedinstvenu filozofiju. Zajednički imenitelj je kvalitet opremanja i fleksibilnost u svakom pogledu. Prvenstveno kada su u pitanju sve vrste instalacija jer svaki korisnik posebno ima mogućnost da kontroliše utroške svih fluida. Posebno je posvećena pažnja na kvalitetu fasadnih površina i u vizuelnom smislu i u smislu enegretske efikasnosti. Unutrašnjost je apsolutno fleksibilna sa posebnim akcentom na korišćenje i ugradnju za propisani budžet, najkvalitetnijih materijala. Isto tako u ovim poduhvatima pojedina rešenja nisu narušavala maksimalizaciju iskorišćenja jer je ona bila podređena funckionalnosti i sigurnosti i po pitanju pristupa i po pitanju okolnih prilaza i saobraćajnica. Zbog toga se može konstatovati da je ovakva koncepcija razvoja potpuno zaokružena u postojećem sremskom miljeu, kao poseban pečat, propoznatljiv i karakterističan samo u Inđiji. Imajući u vidu da su ovo lokacije u samom centru grada, vrlo blizu pešačkih zona, to je dodatno doprinelo zaokruženju postojećih urbanih kvaliteta u ovom delu Srema.

kompleks Moskva
kompleks Moskva


Bitka sa vremenom

Možda će se nekome sa strane, činiti da su ovo projekti jednog developera, koji su zbog svoje veličine i broja jedinica, u jednom relativno malo mestu u Sremu, osuđeni na propast. Činjenice sa terena govore nešto sasvim drugačije. Ukoliko se bude čekalo da se investira i razvija u nešto tek kada se za tim ukaže potreba, onda je bitka sa vremenom izgubljena. Zbog toga vizionari imaju jednu jedinu tj osnovnu ulogu. Da prepoznaju trenutak kada nešto treba započeti da kraj tog procesa apsolutno koincidira sa početkom "dolazećeg vremena" tih potreba. Zbog toga je "Bon-Komerc" vizionar koji realizacijom svojih poduhvata u svom domenu doprinosi podizanju kvaliteta života i načina razmišljanja za ostvarivanje ciljeva tog života. Slične akcije i poduhvati preduzetnika po Srbiji moraju i trebaju da osvoje svaku vrstu podrške. Vizije i njihova realizacija, menjaju Srbiju i svrstavaju je u red preporučenih tržišta koje nude prepoznatljive kvalitete u svakom pogledu a koji doprinose održivom procesu narastanja i poboljšanja kvaliteta života i poslovanja.

izvor :

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE