NavMenu

Hotelski lanac "Falkensteiner" dolazi u Beograd - Za četiri zvezdice i poslovnu kulu u okviru "Maxima centra" 40 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.02.2011. 12:00
Komentari
Podeli

Nadomak dunavskog keja, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Novom Beogradu- Bloku 11a, naredne godine zasijaće hotel poznatog lanca "Falkensteiner". Na površini od 6.000 m2, u okviru kompleksa "Maxima centar", biće izgrađen objekat koji će imati dvanestospratnu kulu sa kancelarijama i poslovnim prostorom. U gradski hotel sa četiri zvezdice i komercijalne objekte investitori- "Falkensteiner Michaeler" (FTMG) i akcionarsko društvo "M.O.F. Beta Nekretnine" nameravaju da ulože 40 mil EUR, saznaje "eKapija".

Hotel će imati 171 sobu modernog dizajna i apartmane, vrhunski opremljenu salu za konferencije sa prostorijom u kojoj se mogu održavati i balovi, spa centar i "executive lounge" u prizemlju.

- To je deo ponude koja se metaforički može nazvati "hardware". "Software", kao što je "Welcome home" osećaj ili "Alpe-Adria" kulinarstvo, sjedinjuje koncept hotelske grupe u "Falkensteiner" hotelu na Novom Beogradu - kazao je Ditmar Rajndl, izvršni direktor kompanije FTMG.

Građevinsku dozvolu kompanije imaju od decembra 2010. godine, a bageri za "joint-venture" projekat uskoro će izaći na gradilište. Projekat hotela i poslovne kule uradio je Boris Podrecca, arhitekta srpskog porekla koji živi u Beču, dok projekat vodi ćerka kompanija grupe "Falkensteiner"- "Michaeler & Partner".

Dr Aleksandar Roesler, generalni direktor "Falkensteiner Michaeler" (FTMG) zadovoljan je ulaskom na srpsko tržište:

- Sa koinvesticijom ove dve kompanije ne samo da proširujemo asortiman proizvoda u oblasti gradskih hotela grupacije "Falkensteiner hotels & residences", već gradimo jedinstveni hotel u Beogradu. U središtu Novog Beograda, gde nastaje poslovni centar, a ipak u blizini centra grada, stvara se kompleks zgrada, koji može da udomi i hotel i poslovnu zgradu. Veoma me raduje i naš korak napred prema istoku. S obzirom na to da već uspešno vodimo jedan gradski hotel u Bratislavi, uskoro našim biznis korisnicima možemo ponuditi još značajnih top destinacija. Balkanska metropola je u proteklih nekoliko godina procvetala, pogotovo za turiste koji posećuju gradske metropole.

"Falkensteiner Michaeler "(FTMG)

Kompanija "Falkensteiner Michaeler" turistička grupa (FTMG) je jedna od vodećih kompanija u turističkoj branši koja posluje u šest evropskih zemalja. Pod njenim krovom posluje sektor "hotels & residences" sa 27 hotela sa četiri i pet zvezdica, kao i divizija "hotels & residences" kao što su FTMG razvoj i turistička konsultantska kuća "Michael & Partner".

"M.O.F. BETA nekretnine"

Kompanija "M.O.F. BETA" je investicioni fond koji ulaže u nekretnine, sa renomiranim akcionarima, kao što je "Generali osiguranje", "Investkredit", "Immoeast", Raiffeisen banka, OÖ osiguranje. Fond uglavnom posluje i investira na tržištima Hrvatske, Česke Republike i Srbije. Od osnivanja, 2007. godine je ekskluzivna kompanija za razvoj ovog fonda društvo sa ograničenim jemstvom "BOP Immodevelopment" sa sedištem u Beču.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.