Izvor: Beta | Sreda, 16.02.2011.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Plaza" završava šoping mol u Kragujevcu u prvom kvartalu 2012. godine - Izvođač radova firma "Tehnobeton"

(Foto: Plaza centers)

Izraelska kompanija "Plaza" završiće izgradnju prvog šoping mola na Balkanu vrednog 60 mil EUR, u prvom kvartalu 2012. godine, rečeno je danas u gradskoj upravi Kragujevca.

Ovaj objekat se gradi u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija na površini od 80 hiljada kvadratnih metara.

U ekskluzivnom trgovinsko-poslovnom centru, kako je najavljeno, nalaziće se multipleks bioskopi sa 900 mesta, fantazi park na 2.000 kadratnih metara, kafići, restoran brze hrane sa 350 mesta, kuglana, bilijar sala, mali sportski tereni i podzemna garaža.

Član gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević rekao je danas novinarima u Kragujevcu da su potvrdu o krajnjem roku za završetak radova na objektu čelnici grada dobili u razgovoru sa predsednikom kompanije "Plaza", Mordejahem Lajzerom koji je juče obišao gradilište u Kragujevcu.

- Posao glavnog izvođača radova dodeljen je nedavno drugoj firmi , "Tehnobetonu" iz Varaždina, sa podizvođačima, a radovi su maksimalno intenzivirani i radi se 24 časa, u tri smene - rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, predstavnici kompanije "Plaza" su prezadovoljni odnosom gradske uprave, ali su izrazili čuđenje zbog čega već pet godina ne mogu ništa da rade u Beogradu gde su kupili dve parcele.

Izgradnja "Plazinog" objekta u Kragujevcu je počela u jesen 2008. godine i trebalo je da traje 18 meseci. Zbog svetske ekonomske krize, izgradnja je bila obustavljena od proleća 2009. godine do novembra 2010. godine.

U naselju Stara radnička kolonija u neposrednoj blizini "Plaze" u toku je izgradnja još dva stambeno poslovna naselja, a investitori su grčka kompanija "Global Finance International" i kompanija "Nelt".

U istom naselju do sada je u okviru programa raseljavanja starih drvenih baraka, izgrađeno više stotina stanova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.