NavMenu

"Delta" zainteresovana za investiranje u nekretnine u Hrvatskoj

Izvor: Beta Petak, 28.01.2011. 14:37
Komentari
Podeli

Jelena KrstovićJelena Krstović

Generalna direktorka "Delta" holdinga Jelena Krstović izjavila je da će investicije u nekretnine biti prva stvar koja će zanimati tu srpsku kompaniju, kada se ponovo odluči za
ulazak na tržište Hrvatske.

Krstovićeva je u intervjuu za februarsko izdanje magazina "Forbes" u Hrvatskoj kazala da veruje da će "Delta" u budućnosti pronaći projekat koji će moći da realizuje u Hrvatskoj, ali da se u 2011. ne planira osvajanje novih tržišta.

- Činjenica je da su privrede Hrvatske i Srbije upućene jedna na drugu jer su to srodna, komplementarna tržišta. Verujem da će u novim odnosima koje su postavili predsednici Srbije i Hrvatske, u budućnosti zaista biti bolje i na operativnom nivou - kazala je ona.

Forbs je naveo da se "Delta" holding 2008. godine neuspešno nadmetao za kupovinu zemljišta nekadašnje hrvatske industrije mesa "Zagrepčanka", nakon čega je "digao ruke" od hrvatskog tržišta.

- Nekako nam se čini da javnost još uvek, kako ni tada kada smo pokušali ulazak na tržište, nije spremna za kompletan ulazak srpskih kompanija na tom konkretnom, svakodnevnom nivou - ocenila je Krstovićeva.

Kako je navela generalna direktorka "Delta" holdinga, nakon otopljavanja odnosa koje su pokrenuli Boris Tadić i Ivo Josipović stvari će se sirugno promeniti na bolje, a od dobrih odnosa Hrvatska i Srbije, korist mogu da imaju i privrednici i potrošaci.

Krstovićeva je kazala i da su "pri kraju" pregovori "Delta" holdinga sa stranim partnerom o prodaji 50% kapitala u maloprodajnom trgovinskom lancu "Delta maksi" (Maxi).

- Verujem da će ugovor vrlo brzo biti sklopljen - kazala je Jelena Krstović.

- Radi o partnerstvu, tako da se nastavlja širenje "Deltinog" maloprodajnog lanca, ali sada uz podršku partnera - dodala je ona.

Deo novca, istakla je, biće uložen u agrar, a na okolnim tržištima "Deltu", pre svega, zanimaju nekretnine, izgradnja tržnih centara, što će biti jedan od osnovnih poslova kompanije u narednim godinama.

Krstovićeva je kazala da "Delta" u 2012. godini planira izgradnju prvog velikog distributivnog centra u Rusiji, preko kojeg će izvoziti poljoprivredno-prehrambene proizvode, iz sopstvene proizvodnje i drugih kompanija.

- Hrvatske kompanije i sada izvoze mandarine, jabuke i drugo voće i povrće preko "Deltinog" centra u Rusiju. U tom poslu postoji veća mogućnost saradnje i verujemo da će se produbiti u narednim godinama - kazala je ona.

Generalna direktorka "Delta" holdinga Jelena Krstović za hrvatski "Forbes" kazala je i da su vlasnik "Delte" Miroslav Mišković i hrvatski biznismen, vlasnik "Agrokora", Ivica Todorić u prijateljskim odnosima i da se "redovno viđaju i razgovaraju o tržištima na kojima posluju".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.