NavMenu

Besico iz Beograda planira gradnju skladišno-poslovnog kompleksa u Novoj Pazovi

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.11.2022. 14:28
Komentari
Podeli
Preduzeće Besico North 1 iz Beograda planira da u KO Nova Pazova (opština Stara Pazova) izgradi skladišno-poslovni kompleks.

- Urbanističkim projektom se predviđa uređenje i izgradnja skladišno poslovnog kompleksa "Besico" sa administracijom i pratećim objektima. U okviru skladišnog objekta predviđeno je skladištenje robe široke potrošnje u standardnom regalnom skladištu. Ovom izgradnjom planira se uz osnovni objekat, izgradnja i kompletnih neophodnih pratećih sadržaja kao što su portirnice, pumpna stanica sa rezervoarima za sprinkler i hidrantsku mrežu, trafostanica, agregat i reklamni totemi i jarboli sa definisanim položajem i dimenzijama objekta, parterno i hortikulturno uređenje slobodnih površina kompleksa, obezbeđenje pristupa i potrebnog prostora za parkiranje, kao i uslovi za priključenje objekata na infrastrukturu - ističe je u UP koji je izradio Urban Project iz Stare Pazove.

Ukupna površina obuhvata urbanističkog projekta iznosi oko 89.612 m2 , dok površina kompleksa se prostire na 84.600 m2.

Budući kopmpleks će biti smešten u centralnoj radnoj zoni koja se nalazi na teritoriji opštine Stara Pazova uz Državni put 1A reda (autoput Beograd – Novi Sad) i predstavlja okosnicu razvoja opštine Stara Pazova.
Predmetna parcele se nalaze u centralnom delu radne zone u neposrednom okruženju izgrađenih objekata.

Ukupno je planirano 95 parking mesta za putničke automobile (za zaposlene i posetioce)


Skladišno poslovni kompleks će imati ukupnu BRGP pod objektima od 31.261 m2, sadržavaće dva objekta u zapadnom i istočnom delu parcele, spratnosti P+1.

Planirana je fazna izgradnja kompleksa, s tim da su planirani glavni objekti funkcionalno nezavisni i mogu se bilo
kojim redosledom izvoditi. U prvoj fazi je svakako planirano izvođenje svih pomoćnih objekata koji su potrebni za
funkcionisanje glavnih objekata. Moguće je i da se glavni objekti izvode iz više faza u skladu sa potrebna investitora odnosno brojem planiranih zakupaca prostora, pojašnjeno je u idejnom rešenju kompleksa koji je izradio North Engineering iz Subotice.

Urbanistički projekat će biti na javnoj prezentaciji do 23. novembra.

S.T.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.