NavMenu

Planom detaljne regulacije dela bloka 38 u Inđiji predviđeno širenje stambenog centra

Izvor: eKapija Subota, 03.09.2022. 10:34
Komentari
Podeli
Žutom bojom onačen je prostor predviđen za stanovanje (Foto: Screenshot/Grad Inđija/Lambda Group)Žutom bojom onačen je prostor predviđen za stanovanje
Odeljenje za urbanizam opštinske uprave Inđija izložilo je na javni uvid do 15. septembra materijal za izradu Plana detaljne regulacije dela bloka 38. Za izradu planskog dokumenta zadužena je Lambda Group iz Novog Sada.

Okvirna granica obuhvata Plana je definisana granicama parcela - naseljskih saobraćajnica koje ograničavaju predmetni prostor: sa jugozapadne strane deo ulice Dušana Jerkovića, sa severoistočne strane deo ulice Dunavske, sa severozapadne strane ulica Zanatlijska i sa jugoistočne strane ulica Treidjunik.

Predmetna lokacija nalazi se u katastarskoj opštini Inđija, a ukupna površina područja obuhvaćenog okvirnom granicom obuhvata plana iznosi 4,72 ha.

Planiranu pretežnu namenu površina na prostoru u okvirnoj granici obuhvata plana čine višeporodično stanovanje i ulični koridori.

Imajući u vidu iskazanu inicijativu za izgradnju objekata višeporodičnog stanovanja na katastarskim parcelama broj 2050, 2051, 2052/1 I 2052/2 KO Inđija, kao i činjenicu da je na prostoru u okvirnom obuhvatu Plana i ranije bilo zahteva za izgradnju objekata višeporodičnog stanovanja materijalom za rani javni uvid predlaže se da se ovaj deo naseljskog centra nameni za izgradnju objekata višeporodičnog stanovanja, time dajući mogućnost da se naseljski centar, kao značajan prostor svakog naselja, proširi sa njemu primerenim sadržajima. Pored osnovne namene – višeporodičnog stanovanja, definisaće se i kompatibilne namene objekata koji se mogu graditi na predmetnom prostoru.

U zavisnosti od veličine parcele, u okviru ove zone, dozvoljena je izgradnja i poslovnih objekata. Poslovne delatnosti koje se mogu dozvoliti su iz domena trgovine na malo, ugostiteljstva i uslužne delatnosti, tj. one delatnosti koje svojim radom ne ugrožavaju primarnu funkciju zone - stanovanje.

U okviru glavnog objekta deo prizemlja ili cela prizemna etaža može da se nameni za poslovni prostor sa poslovanjem koje svojom delatnošću neće ugroziti primarnu funkciju - stanovanje.

- Za građevinske parcele u okviru višeporodičnog stanovanja predlaže se da maksimalni indeks zauzetosti parcele iznosi 50%, a da ozelenjene površine čine minimalno 30%. Takođe, imajući u vidu izgrađene objekte višeporodičnog stanovanja u neposrednom okruženju i ostvarenu spratnost tih objekata, predlaže se da maksimalna spratnost objekata u okviru granice Plana iznosi P+4+Pk(Ps) - stoji u projektnoj dokumentaciji.

Kad su u pitanju ulični koridori, kako se navodi, na predmetnom prostoru preispitaće se postojeće regulacije uličnih koridora uvažavajući planirane sadržaje na prostoru i definisaće se, ukoliko bude potrebno, tako da se obezbedi adekvatna širina uličnih koridora za pristup parcelama namenjenim višeporodičnom stanovanju, uz maksimalno moguće poštovanje zatečenog stanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.