NavMenu

Na Vračaru u planu stambeno-poslovni objekat na osam spratova (FOTO)

Izvor: eKapija Nedelja, 21.08.2022. 13:35
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Best plan)
Best plan iz Beograda izradio je urbanistički projekat za investitora, firmu Diatreta takođe iz Beograda za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, spratnosti 2PO+P+7+PS na uglu ulica Mekenzijeva i Nevesinjska na Vračaru.

Na toj parceli planira se izgradnja dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta neto površine 5.971 m2, odnosno bruto površine od 6.948 m2.

Glavni stambeni ulaz i kolski pristup auto liftovima za garažu je planiran iz Nevesinjske ulice. Postoji i drugi nezavistan ulaz iz Mekenzijeve ulice, a preko koga se pristupa poslovnim prostorima na prvom spratu. Prve dve nadzemne etaže su planirane za poslovne sadržaje. Lokalima u prizemlju se pristupa direktno sa trotoara uz Nevesinjsku i Mekenzijevu ulicu.

Ka susednom objektu "B" u zaleđu parcele, projektovan je svetlarnik kao element funkcionalne organizacije stambenih jedinica.

U prizemlju planira se izgradnja 4 poslovna prostora ukupne neto površine 366.40 m2. Na prvom spratu su planirana 4 poslovna prostora, ukupne neto površine 405.03m2. Na ostalim spratovima su predviđene 24 stambene jedinice.

- Objekat je projektovan kao jedna prostorna i funkcionalna celina, sa dve podzemne etaže u kojima je organizovano parkiranje i tehničke prostorije. Parking mesta su sa tehnološkim rešenjem pomoću sistema park-liftova, tipa kombi
platformi (za 4 i 6 vozila), a dvema podrumskim garažama se pristupa sa dva nezavisna auto lifta. Ukupan potreban broj parking mesta je 52 - navodi se u UP.

Urbanistički plan je na javnom uvidu do 1. septembra.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat ugao Mekenzijeve i Nevesinjske, Vračar
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.