NavMenu

Galens Invest u Novom Sadu planira stambeno-poslovni kompleks sa sedam lamela

Izvor: eKapija Subota, 23.07.2022. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/JP Urbanizam)
Kompanija Galens Invest planira gradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Novom Sadu na prostoru nekadašnje fabrike Elektroporcelana.

Tim povodom izložen je do 10. avgusta na javni uvid Nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije zone rekonstrukcije u nasleđenim ambijentalnim celinama u Novom Sadu, lokalitet na uglu ulica Marka Miljanova i Filipa Višnjića.

U okviru ovog kompleksa planira se sedam lamela raspoređenih duž oboda placa uz postojeće saobraćajnice.

Kako se vidi u dokumentu predviđen je objekat spratnosti Po2+Po1+P+7, i spratnosti Po2+Po1+P+7(8) za lamelu na uglu ulica Marka Miljanova i Filipa Višnjića (u jugozapadnom delu kompleksa) sa ravnim krovom.

Unutarblokovski prostor višeporodičnog stanovanja u nivou prizemlja, iznad podrumske etaže, planira se za slobodne i uređene ozelenjene površine, i u delu za parking-prostor.

- Obavezna je namena poslovanja u prizemlju objekta. U okviru namene poslovanja planirane su delatnosti kojima se ne ugrožava osnovna namena kompleksa i ne zagađuje životna sredina - stoji u pomenutom Nacrtu.

Ispod najvećeg dela parcele planira se izgradnja podrumskih nivoa namenjenih garažiranju motornih vozila, smeštanju bicikala kao i tehničkim i pomoćnim prostorijama.

- U okviru prostornog kompleksa moguća je fazna realizacija, uz uslov da prvu fazu predstavlja izgradnja podrumskih etaža namenjenih za parkiranje vozila u celosti, a u narednim fazama se planira izgradnja nadzemnih delova objekta u okviru kompleksa - navodi se u Nacrtu i dodaje da je u okviru planiranog kompleksa potrebno izgraditi transformatorsku stanicu.

Uslov za realizaciju kompleksa je formiranje jedinstvene građevinske parcele i rušenje postojećih objekata.

Postojeći drvored u ulici Marka Miljanova kao i kvalitetno samoniklo drveće u ulici Filipa Višnjića je potrebno zadržati i dopuniti novim drvenastim vrstama.

U okviru unutarblokovskog prostora namenjenog višeporodičnom stanovanju planiraju se slobodne zelene i parterno uređene ozelenjene površine na minimum 30 % površine parcele kompleksa. Unutrašnjost bloka obavezno se formira kao slobodna blokovska površina namenjena za zajedničko korišćenje. U kompleksu višeporodičnog stanovanja se planira specifičan vid ozelenjavanja – formiranje poluintenzivnog krovnog vrta iznad garaže.


Produžetak ulice Pavla Stamanovića, novi trotoari i biciklističke staze

Obuhvaćeni prostor se u svom južnom delu oslanja na ulicu Marka Miljanova, a u zapadnom na ulicu Filipa Višnjića. U severom delu ovaj prostor oslanja se na planirani produžetak ulice Pavla Stamatovića.

U okviru regulacije ulice Marka Miljanova nalazi se kolovoz, upravni parkinzi uz kolovoz (sa drvoredom), biciklistička staza širine i trotoar. Planom se zadržavaju navedene saobraćajne površine, dok se trotoar proširuje na približno 4,0 m. U okviru Ulice Filipa Višnjića nalazi se kolovoz i neuređene površine koje se pretežno koriste za parkiranje vozila. Na istočnoj strani ove ulice ne postoje izgrađeni trotoari i biciklistička staza. Planom je predviđena izgradnja upravnih
parkinga sa drvoredom, biciklistička staza širine i trotoara .

U okviru poprečnog profila planiranog produžetka Ulice Pavla Stamatovića planiran je kolovoz, biciklistička staza, trotoar i zaštitno zelenilo.

U okviru poprečnih profila ulica Marka Miljanova i Filipa Višnjića, planirani su parkinzi za javno korišćenje.

Izmene i dopune Nacrta je izradilo JP Urbanizam iz Novog Sada.

S.T.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.