NavMenu

Holivud na sremskim brežuljcima - Nadomak Novog Sada niče naselje sa bulevarom i vilama po ugledu na kuće filmskih zvezda (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 03.06.2022. 10:50
Komentari
Podeli
(Foto: Vladimir Rakić, Render Art)
Nastavlja se trend gradnje zatvorenih naselja u Srbiji po ugledu na američke gated communities, na koji je eKapija ukazala prošle jeseni. Ovog puta u planu je gradnja kondominijuma Hollywood Hill NS u novosadskom naselju Karagača.

Luksuzno naselje na obroncima Fruške gore grade Koloseum Gradnja iz Novog Sada i Avangard Gradnja iz Temerina.

Kako je za eKapiju rekla menadžer projekta Aleksandra Pejović, izgradnja kompleksa počinje na jesen, a završetak je planiran do kraja 2023. godine.
(Foto: Vladimir Rakić, Render Art)

Ograđeni kompleks imaće ukupno 22 stambene jedinice u 16 objekata.

- U planu su dva tipa vila - dvojni objekti sa dve stambene jedinice po vertikali i samostalne vile. Svi objekti imaće bazen, garažu i dva do tri parking mesta po stambenoj jedinici, kao i lift i sopstveno dvorište. Rezidentima će na raspolaganju biti i servis za održavanje bazena, dvorišta, zelenila i staklenih površina kojih će biti puno. Naselje će imati portirnicu, video nadzor, stalno obezbeđenje i pristup će biti omogućen samo stanarima – kaže Pejovićeva.
(Foto: Vladimir Rakić, Render Art)

High Life koncept stanovanja uključuje i đakuzi, infrared saune, slane sobe, smart sisteme po izobru stanara, kao i mogućnost ugradnje solarnih panela. Ispred naselja nalaziće se i market i kafe, a u planu su i dodatni zajednički sadržaji za rezidente u samom kondominijumu.
(Foto: Vladimir Rakić, Render Art)
Prema njenim rečima, jedinstvenost novosadskog Hollywood Hill- a je u spoju fruškogorske prirode i kameničke ruže vetrova, uz blizinu grada, ali pre svega u konceptu samog naselja, koji je zamišljen po ugledu na Hollywood Hills, čuveni rezidencijalni deo Los Anđelesa.

- Svaka vila poneće ime neke holivudske dive, poput Merilin Monro, a interna ulica biće urađena tako da podseća na holivudski Bulevar slavnih – navodi naša sagovornica.
(Foto: Vladimir Rakić, Render Art)
3D vizuelizaciju projekta uradio je Vladimir Rakić PR Render Art, dok idejno rešenje i urbanistički projekat potpisuju Urbis iz Novog Sada i mas.ing.arh Marija Baškalo ispred investitora.

Pejovićeva ističe da investitori planiraju gradnju još jednog naselja ovog tipa, takođe u Sremu, a lokacija je već pribavljena.

B. Petrović










Fotogalerija
Hollywood Hill NS
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.