Izvor: eKapija | Nedelja, 22.05.2022.| 09:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Starim Banovcima u planu izgradnja kondominijuma sa tri objekta i pogledom na reku

(Foto: Opština Stara Pazova/Screenshot/UP/Decart inženjering)
Investitor Tim sistem invest iz Nove Pazove planira izgradnju kondominijuma, na katastarskim parcelama broj 1609/1 i 1609/2 u K.O. Stari Banovci.

Predmetna lokacija se nalazi na području naselja Stari Banovci, u ulici Milenka Pevca, u bloku 29, čine je 2 (dve) katastarske parcele na kojima će se izvršiti preparcelacija i parcelacija kako bi dobili dve građevinske parcele GP01 i GP02, sa izlazom na ulicu Milenka Pevca na zapadnoj strani.

Kondominijum se sastoji iz tri slobodnostojeća višeporodična objekta spratnosti Po+P+2+Pk, objekta portirnice spratnosti P+0 i podzemne garaže sa planiranih 80 garažnih mesta i 3 parking mesta na otvorenom. Predviđeno je ukupno 78 stanova u 3 objekta.

Objekat portirnice se nalazi na regulacionoj liniji, u severozapadnom delu parcele, uz pristupnu saobraćajnicu. Iz portirnice je planirano da se vrši kontrola pristupa kompleksu preko automatske putne rampe. Objekat je spratnosti P+0, sastoji se iz kancelarije, toaleta i zajedničkog pristupnog hodnika. Iz kancelarije se preko prozora/šalter otvora omogućava vizuelna kontrola i kontakt sa posetiocima.

(Foto: Opština Stara Pazova/Screenshot/UP/Decart inženjering)
Kondominijum se sastoji od tri objekta koji su označeni kao A, B i C.

Objekat A je stambeni, spratnosti Po+P+2+Pk, sa ukupno 27 stambenih jedinica. Objekat je prvi u nizu od ulice i pristupa mu se preko trotoara, putem prilaznog stepeništa ili pešačke rampe. U prizemlju se nalazi 9 stambenih jedinica. Jedna stambena jedinica je garsonjera, dok su ostalih 8 dvosobni stanovi, sa terasama pozicioniranim tako da se omoguće vizure ka reci. Krajnja dva dvosobna stana imaju otvore i ka jugoistoku, čime se omogućava dodatno prirodno osvetljenje i provetravanje kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka. Prvi i drugi sprat su tipski, sa po 4 trosobna stana i tri dvosobna, ukupno 7 stambenih jedinica. Trosobni stanovi su locirani u delu objekta bližem reci.

Potkrovlje je namenjeno za 4 stana, sa stambenim jedinicama od dvosobne do petosobne.

(Foto: Opština Stara Pazova/screenshot/UP/Decart inženjering)
Objekat B je takođe stambeni, spratnosti Po+P+2+Pk, sa ukupno 27 stambenih jedinica. Objekat A i B su isti po izgledu i strukturi.

Objekat C je stambeni, spratnosti Po+P+2+Pk, sa ukupno 24 stambene jedinice. Objekat je najbliži reci, razlikuje se od prva dva po strukturi stambenih jedinica. U prizemlju se nalazi 8 stambenih jedinica. Jedna stambena jedinica je garsonjera, dok je 6 stambenih jedinica planirano kao dvosobni stanovi sa terasama pozicioniranim tako da se omoguće pogled ka reci. Poslednji stan na etaži, najbliži reci je trostrano orjentisan, u najvećoj meri jugoistočno. Stan je četvorosoban i predviđen je viši nivo obrade u skladu sa površinom. Prvi i drugi sprat su tipski sa po 6 stambenih jedinica, 4 trosobna stana, 1 dvosoban i ponovo, krajnji ka reci četvorosoban. Potkrovlje je namenjeno za 4 stana, sa stambenim jedinicama od dvosobne do petosobne.

U prizemlju stambenih objekata su pored stanova predviđene zajedničke prostorije u funkciji stanovanja kao što su ulaz, horizontalne i vertikalne komunikacije, preko kojih se pristupa višim etažama objekta u kojima su smešteni stanovi. Vertikalna komunikacija je omogućena stepeništem i liftovima (svaki ulaz ima svoj lift).

Garaža je planirana kao podzemna sa dva ulaza i izlaza i sigurnosnim stepeništem za eventualne intervencije vatrogasaca. U okviru garaže, uz svako parking mesto planiran je prostor manje garderobne ostave u vidu "kaveza" od metalne konstrukcije, za odlaganje. Uz parkinge se protežu putevi evakuacije koji vode do pretprostora sa natpritiskom ispred jezgra sa stepeništem i liftom. Na otvorenom su predviđena 3 parking mesta, pored portirnice, za zaposlenog i posetioce. Ukupno je predviđeno 80 parking mesta u garaži i 3 parking mesta na otvorenom na parceli, što daje ukupno 83 parking mesta. Predviđeno je da 5 parking mesta bude za osobe sa posebnim potrebama.

Urbanističkim prjektom nije predviđena fazna realizacija, već se kompetna lokacija obrađuje jednovremeno.

(Foto: Opština Stara Pazova/screenshot/UP/Decart inženjering)
Interne saobraćajnice oko objekta sa pristupnim rampama za ulaz/izlaz iz garaže, požarni put i 3 parking mesta na otvorenom, se planiraju za izgradnju i uređenje nakon završetka grubih radova na objektima.

Svaka stambena jedinica ima zaseban sistem centralnog grejanja i klimatizacije, sa podnim grejanjem u kupatilima. Grejanje u zimskom periodu i klimatizacija u letnjem periodu omogućena je ugradnjom FAN-COIL uređaja, što sistem čini veoma efikasnim i omogućava brzo zagrevanje i rashlađivanje stambenog prostora.

Obrađivač idejnog rešenja je Decart inženjering iz Beograda, ogranak Decart inženjering Stara Pazova.

S. M.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE