NavMenu

Investitor Max invest planira gradnju zgrade sa dve lamele u centru Stare Pazove

Izvor: eKapija Subota, 23.04.2022. 10:42
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot/UP/A.R.Hitekt 5)
Odeljenje za urbanizam i građenje Opštinske uprave opštine Stara Pazova, oglasilo je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju stambeno poslovne zgrade na uglu ulica Karađorđeve i Vladmira Hurbana.

Investitor Max invest gradnja iz Stare Pazove planira izgradnju stambeno poslovne zgrade sa četiri sprata i potkrovljem u centru Stare Pazove.

Parcela na kojoj je planirana gradnja zgrade nalazi se u centralnom delu naselja Stara Pazova, u bloku 11, koja je definisana kao "Stanovanje pod uticajem zone centra 1". Većina lokala i ulaza orjentisana je ka Karađorđevoj ulici, koja se vodi kao glavna ulica u naselju.

(Foto: Screenshot/UP/A.R.Hitekt 5)
Na parceli je planirana gradnja stambeno poslovnog objekta spratnosti Po+P+4+Ps sa 57 stanova, dok je prizemlje objekta predviđeno za 6 lokala. Najveći lokal površine 502,75 m2 predviđen je za trgovinu na malo, dok su ostali lokali projektovani kao poslovni prostori. Objekat je ugaonog oblika i statoji se od dve lamele.

Parkiranje je rešeno sa 18 parking mesta u dvorištu zgrade i 53 garažna mesta u podrumu. Od toga predviđeno je jedno parking mesto i dva garažna za osobe sa invaliditetom.

Podrum je namenjen za garažu i tehničke prostorije, a hodnikom i stepeništem povezan je sa stambenim delom na višim etažama.

Prizemlje je uglavnom namenjeno poslovanju jer većinu prostora zauzimaju lokali. Na prva dva sprata planirano je po 13 stanova, dok se na trećem i četvrtom spratu nalazi po 14 stambenih jedinica. Na povučenom spratu smeštena su 3 veća stana.

Stepenišna vertikala i liftovi smešteni su tako da izlaze na horizontalnu komunikaciju na sredini pratova pa se skraćuje dužina hodnika do najudaljenijeg stana. Stanovima se pristupa iz jednog zajedničkog hodnika, koji dužinom zadovoljava propise i pravilnike u pogledu evakuacije i protiv požarne zaštite. Sam hodnik se vezuje na vertikalne komunikacije (stepenište i 2 lifta), smeštene u jezgru koje predstavlja zaseban požarni sektor.

Komunikacije unutar parcele su parterno obrađene u skladu sa njihovom osnovnom namenom. Trotoari odnosno pešačke staze i platoi se formiraju od behaton elemenata, a interne saobraćajne površine su betonirane. Građevinske linije planiranog objekta su postavljene na regulacione linije i prema ulici Karađorđevoj i prema ulici Vladimira Hurbana.

(Foto: Screenshot/UP/A.R.Hitekt 5)
Stambeni objekat je projektovan tako da zadovolji minimalne uslove o energetskoj efikasnosti objekata a po važećim pravilnicima iz ove oblasti. Termički omotač objekta čine fasadni zidovi, međuspratna tavanica ka negrejanom prostoru, ravan krov iznad grejanog prostora, prozori i vrata.

Krov je formiran kao ravan krov sa minimalnim padom slagan preko AB krovne ploče.

Koncept ozelenjavanja parcele predviđa travnjak kao osnovni element pejzažnog uređenja. S obzirom da parcele nemaju potpuno pravilan oblik, u jednom delu parcele formiran je džep zelenila koji daje mogućnost za formiranje zaštićene zelene površine za odmor, igru i relaksaciju. U tom delu predviđena je sadnja visokog i srednjeg rastinja u vidu listopadnog i četinarskog drveća. Manje zelene površine između parking mesta i zgrade predviđene su kao pejzažne celine formirane od niskog rastinja.

Bruto površina prizemlja planiranog objekta iznosi 1051,23 m2, dok je ukupna razvijena površina planiranog objekta 7875,69 m2.

Obrađivač projekta je A.R.Hitekt 5 iz Novog Sada.

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Opštine Stara Pazova i trajaće do 27. aprila.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.