NavMenu

Novogradnja iz Bezdana gradi trospratnicu u Somboru - Predviđeno 19 stanova i ukupno 20 parking mesta

Izvor: eKapija Petak, 22.04.2022. 11:02
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot/Urbanisticki projekat/Urban planning)
Investitor Novogradnja iz Bezdana planira izgradnju višeporodičnog stambeno poslovnog objekta u Somboru. Zgrada će imati tri sprata i potkrovlje, a planirana je za gradnju na uglu ulica Toze Markovića i Marije Bursać, na katastarskim pacelama broj 6155, 6156/1 i 6156/2 KO Sombor.

Objekat ima pet etaža, na koje će biti smešteno 19 stanova, jedan poslovni prostor i sedam garaža (od kojih je jedna sa dva parking mesta) i 12 parking mesta na parceli. Prizemlje je namenjeno stanovanju, lokalu i garažama, dok su ostale nadzemne etaže isključivo namenjene za stanovanje.

Glavni ulaz u objekat je iz ulice Toze Markovića, a u objekat se ulazi preko vetrobranskog prostora. U prizemlju objekta predviđena je mašinska prostorija za lift. Vertikalne komunikacije u unutrašnjosti objekta predviđene su u vidu jednog stepeništa i lifta, koje obezbeđuje vezu među svim spratovima.

U prizemlju je planiran jedan stan, prodavnica prehrambene robe i sedam garaža, dok je na prvoom spratu planirana gradnja šest stanova. Na trećem i četvrtom spratu biće smešteno po pet stanova, dok su u potkrovlju planirana četiri stana. Po strukturi, stanovi su jednosobni, jednoiposobni, dvosobni, dvoiposobni, trosobni, četvorosobni i petosobni.

Sadržaj stambenih prostora je takav da može da zadovolji viši standard stanovanja, a strukturu svakog stana čine hodnik, kuhinja, trpezarija, dnevni boravak, jedna ili više spavaćih soba uz koje se nalazi i kupatilo. Svaki stan poseduje i lođu, dok višesobni stanovi imaju i toalet za goste. Površine stanova kreću se od 32,02 m2 do 84,75 m2.

Na poslednjem spratu, pored stanova, planirane su kotlarnica i ostave za potrebe stanara.

(Foto: Screenshot/Urbanisticki projekat/Urban Planning)
Vertikalnu komunikaciju čini dvokrako stepenište sa prirodnim osvetljenjem i ventilacijom napravljeno od armiranog betona. Ograda stepeništa je od kovanog gvožđa.

Kad su u pitanju podovi u objektu, pod vetrobrana, ulaznog hola, stepenišnog prostora i stepeništa je od granitne keramike, dok su podovi stambenih prostora, u zavisnosti od namene prostorija, parket ili keramika. Podovi lođa i balkona su od keramike.

Konstrukcija objekta je klasična sa horizontalnim i vertikalnim AB serklažama. Tavanica je polumontažnog tipa sa FERT gredicama i ispunom od blokova ukupne debljine 20 cm. Ispod i iznad tavanice planirana je adekvatna termo i hidroizolacija.

Prema projektu, planirano je da krov bude kos, pokriven falcovanim crepom. Sva potrebna limena opšivanja i horizontalni i vertikalni oluci su od bojenog pocinkovanog lima.

Projektom je predviđeno da su spoljni i noseći zidovi od termo blokova ili opeke debljine 25 cm, dok je spoljna stolarija od PVC profila.
Sve slobodne površiine koje nisu zauzete objektom, saobraćajnicama i parkinzima, planirane su kao zelene površine. Prostor zelenih površina oplemeniće se raznim vrstama sadnica i cvetnih povšina, a na parceli je planirano sejanje smešom trava otpornih na gaženje. Zelene površine uz objekat imaju primarno dekorativni karakter.

Kako se na parcelama već nalaze postojeći stambeni pomoćni objekti koji su dotrajali, u planu je njihovo uklanjanje. Objekat je u osnovu prizemlja dimenzija 13,8m x 27,75m, a građevinska linija poklapa se sa regulacionom linijom prema ulici Toze Markovića.

Za izradu urbanističkog projekta zaduženo je Društvo za projektovanje, konsalting i inženjering Urban planning iz Apatina.

S. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.