NavMenu

Stenemi gradnja na Zvezdari planira izgradnju sedmospratnice

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.03.2022. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen/UP/IBM Consult)
Investitor Stenemi gradnja iz Beograda planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta na Zvezdari. Zgrada će imati sedam spratova, te dva poslovna ateljea, jedan lokal i garažu na dva nivoa.

Objekat će biti izgrađen na delu građevinske parcele 3578/1 KO Zvezdara u Ulici Dimitrija Tucovića 149 Beograd. Prema projektu koji je izradio studio za projektovanje IBM CONSULT iz Beograda, planirano je da zgrada ima 16 stanova različite veličine i strukture, dva poslovna ateljea, jedan lokal i garažu sa ukupno 22 parking mesta. Objekat je postavljen na regulaciono-građevinsku liniju ka ulici Dimitrija Tucovića i dvostrano je uzidan.

Planirana lokacija, površine 314 m2 namenjena je za izgradnju objekata mešovite namene, a bruto površina objekta iznosiće 1.528 m2. Poslovni objekti planirani su da budu smešteni u prizemlju zgrade.

Površina stambenih jedinica kreće se u rasponu od 43,93 m2 do 93,58 m2. Na drugom, trećem, četvrtom i petom spratu planirana su po tri stana, dok je na šestom i sedmom spratu planirana izgradnja po dve stambene jedinice.

Garaža, prema urbanističkom projektu, zauzima dva nivoa u podrumu i to tako da je 16 parking mesta planirano na nivou P-2, dok je preostalih 6 parking mesta planirano na niovu P-1. Od ukupno 22 parking mesta u garaži, 4 mesta planirana su za poslovne prostore, dok su ostala mesta predviđena za korisnike stambenih jedinica.

Zgrada će imati i jedan lokal, koji je prema urbanističkom projektu, smešten u prizemlje, dok su na prvom spratu planirana dva poslovna ateljea.

Za kretanje kroz objekat je predviđeno dvokrako stepenište i putnički lift. Svi stanovi i zajedničke prostorije projektovani su u skladu sa važećim Pravilnikom o projektovanju stambenih zgrada i drugim pravilnicima, standardima i normativima koji uređuju oblast stambene izgradnje.

U prizemlju je projektovano stepenište za poslovni deo objekta na prvom spratu, stepenište i lift koji omogućavaju pristup u sve stambene jedinice u zgradi po etažama, kao i auto lift koji povezuje prizemlje sa podrumskim etažama.
(Foto: Print screen/UP/IBM Consult)
Neposredno okruženje zgrade čine otvoreni stambeni blokovi sa objektima višeporodičnog stanovanja i porodičnog stanovanja lošijeg boniteta, koji su predviđeni za transformaciju u stambeno poslovne komplekse.


Takođe, kako je navedeno u urbanističkom projektu, planirano je ozeljenjavanje slobodnih površina oko objekta prema ulicama u okviru parcele. Ulaz u objekat predviđen je preko popločanih uređenih platoa i ovaj prostor je predviđen kao slobodna uređena površina sa zelenilom. Predviđeno je srednje visoko i nisko rastinje autohtone vrste otporne na teže uslove vegetiranja, prašinu i gasove.

Pristup za lica sa invaliditetom je u potpunosti obezbeđen popločanom rampom, imajući u vidu da ne postoje vertikalne stepenišne komunikacije do unutrašnjeg centralno postavljenog jezgra sa formiranim vertikalnim komunikacijama (trokrako stepenište i putnički lift). Pomenute komunikacije zadovoljavaju sve potrebne norme za kretanje lica sa posebnim potrebama.

Sa ulice Dimitrija Tucovića obezbeđen je pešački pristup stambenom delu objekta, lokalu L1, poslovnim ateljeima na nivou prvog sprata, kao i kolski pristup garaži preko auto - lifta na etaži podruma -2 i podruma -1.

Na katastarskoj parceli 3578/1 KO Zvezdara nalaze se i dva objekta, koji su, kao i svi delovi partera, planirani za rušenje pre početka izgradnje projektovanog objekta. Za idejno rešenje bio je zadužen studio za projektovanje BAU ARHITEKTURA iz Ivanjice.

S. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.