NavMenu

Kraj Kalemegdana niče restoran sa poslovnim apartmanima i zelenim krovom na kojem će se gajiti začinsko bilje i povrće (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 02.02.2022. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Vladislav Matić & sinovi/Idejno rešenje, printscreen)
Gradska uprava grada Beograda oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta prenamene stambenog u ugostiteljsko-smeštajni objekat u Pariskoj ulici broj 12 u Beogradu.

Idejnim rešenjem koje je izradila firma Vladislav Matić & sinovi planirano je ovaj objekat koji je izgrađen u periodu oko 1925. godine, a godinama je napušten, bude rekonstruisan i prenamenjen u restoran sa apartmanima.

Objekat će se prostirati na 4 sprata, od čega su poslednje dve etaže predviđene za 4 poslovna apartmana.
(Foto: Vladislav Matić & sinovi/Idejno rešenje, printscreen)
Kako se navodi, resotran domaće i internacionalne kuhinje prostiraće se na dva nivoa, a posebna zanimljivost biće ravan zeleni krov na dva nivoa na kojem će se gajiti začinsko bilje i povrće u zelenim lejama čiji će se plodovi koristiti u restoranskoj kuhinji.

Dodaje se i da će zeleni krov doprineti poboljšanju mikro klimata celog bloka. Takođe, preko fasadnih profila predviđeno je da se prostiru biljke puzavice koje će ozeleneti fasadu.

Investitor projekta je firma IoNet iz Beograda.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.