NavMenu

Na Tošinom bunaru u planu gradnja hotela i stambenog kompleksa (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 26.01.2022. 13:16
Komentari
Podeli
Projektovani izgled stambeno-poslovnog objekta (Foto: Dalmak/ Urbanistički projekat)Projektovani izgled stambeno-poslovnog objekta
U Ulici Tošin bunar na Novom Beogradu u planu je gradnja novog hotela i stambenog kompleksa spratnosti Po+Su+P+8. Kako se navodi u urbanističkom projektu koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda stavio na javnu prezentaciju, ukupno je projektovan 41 stan u okviru stambene namene i 28 hotelskih soba u okviru hotela.

Na parceli već postoji poslovni objekat - hotel, spratnosti P+1, koji će pre izgradnje novog objekata biti uklonjen.

U delu suterena prema Ulici Tošin bunar projektovani su: glavni ulaz u hotel, recepcija i prateće prostorije, službeni ulaz u hotel sa pratećim prostorijama, kao i vertikalne komunikacije hotela (dva lifta i stepenište) i ulaz u stambeni deo objekta i vertikalne komunikacije stambenog dela objekta (dva lifta i stepenište).

U delu suterena prema dvorišnom delu parcele projektovana je garaža br. 1 neto površine 745,07 m2 (srednja garaža) sa 26 parking mesta, kao i dve dvosmerne kolske rampe za pristup garaži br. 2 u podrumu, odnosno garaži br. 3 u prizemlju. U ovom delu suterena projektovana je i horizontalna komunikacija - koridor za evakuaciju iz garaže kojim se izlazi na protivpožarni put, kao u vertikalne komunikacije dva lita i stepenište (od nivoa prvog sprata služe kao vertikalna komunikacija za pristup stanovima).

(Foto: Dalmak/ Urbanistički projekat)
Od prvog do osmog sprata objekat je projektovan u nepodeljenom gabaritu.

Na prvom spratu projektovani su hotelski sadžaji: restoran, hotelska kuhinja, pomočne prostorije i dve hotelske sobe, kao i šest stanova.

Na drugom i trećem spratu projektovano je po 11 hotelskih soba i šest stanova. Na četvrtom spratu, u okviru hotela projektovane su dve hotelske sobe i tehničke prostorije za bazen i šest stanova u okviru stambene namene.

Na petom spratu, u okviru hotela projektovane su: sala za fitnes, prostorija za masažu, svlačionice i bazen. Dubina bazena je 1,6 m. U okviru stambene namene, na petom spratu je projektovano šest stanova.

Na šestom, sedmom i osmom spratu projektovana je samo stambena namena i to na šestom spratu, projektovana su četiri stana i donje etaže tri dupleksa, na sedmom spratu proejktovana su dva stana i gornje etaže tri dupleksa, a na osmom spratu projektovana su dva stana.

(Foto: Dalmak/ Urbanistički projekat)
Projektom je ostvareno 104 parking mesta.

Investitor je Zoran Radojičić iz Beograda, a nosilac izrade projekta preduzeće Dalmak. Javna prezentacija trajaće do 9. februara 2022. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.