NavMenu

U novembru skoro 40% više građevinskih dozvola - Najviše se gradi u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 14.01.2022. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By serato / shutterstock.com)Ilustracija
U novembru 2021. izdate su 3.334 građevinske dozvole, što predstavlja povećanje od 39,4% u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Od ukupnog broja dozvola izdatih u novembru, 85,7% dozvola odnosi se na zgrade, a 14,3% na ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 84,3% dozvola izdato je za stambene, a 15,7% za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (65,0%).

Prema dozvolama izdatim u novembru 2021. prijavljena je izgradnja 2.538 stanova, s prosečnom površinom od 76,3 m2. Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 14,9% stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 146,8 m2, a 82,9% stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 62,4 m2.

Predviđena vrednost radova novogradnje u novembru 2021. iznosi 72,1% od ukupno predviđene vrednosti radova.

Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 19,4% od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Moravička oblast (19,0%), Mačvanska oblast (7,6%) i Šumadijska oblast (7,4%), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1% do 6,9%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.