NavMenu

Transformacija Srebrnog jezera - Pet investitora gradiće 13.478 m2 apartmanskog i stambenog prostora

Izvor: eKapija Petak, 03.12.2021. 10:15
Komentari
Podeli
(Foto: Projektni biro Grandim/Urbanistički projekat)
Na Srebrnom jezeru planira se intenzivna izgradnja apartmanskih i stambenih objekata radi povećanja turističkih kapaciteta.

Opština Veliko Gradiše oglasila je prezentaciju 9 urbanističkih projekata. Najveći deo odnosi se na objekte koji će biti građeni u turističkom naselju Beli Bagrem gde se planira podizanje 13,478 m2 pretežno namenjenog za pružanje turističkih usluga.

Investitor Dušan Marković gradiće objekat povšine 8001.2 m2 čija će se realizacija sprovoditi u tri faze. Komples će ukupno sadržati 133 apartmana sa okolnim zelenim površinama i parking mestima, a projekat za ovu investiciju izradio je projekti biro Grandim. Građevinsko preduzeće Houzz gradiće stambeni objekat strukture P+3 ukupne površine 997,97 m2. Zatim, građevinsko preduzeće Bobing gradiće stambeni objekat sa apartmanima sa 4 nadzemne etaže ukupne površine 2.772,44 m2. Investitor Dragiša Pajić planira da izgradi stambeni objekat sa apartmanima strukture P+2, ukupne površine 922,95 m2. Na zahtev investitora Filipa Spasića urađen je urbanistički projekat za izgradnju objekta sa 3 nadzemne etaže ukupne površine 786,70 m2.

U gradskom naselju, u Velikom Gradištu, investitor Goran Milovanović gradiće apartmanski prizemni objekat ukupne površine 407,98 m2. Preduzeće Stepet finansiraće izgradnju objekta strukture Su+P+1, ukupne površine 784,35 m2 za koji je već pomenuto preduzeće Bobing naručilo izradu urbanističkog projekta.

Pored pomenutih obimnijih projekata, Opština je oglasila urbanistički projekat promene namene pomoćnog objekata u ugostiteljski, u Bungalovskoj ulici, čiju će realizaciju sprovesti investitor Nataša Vejinović. Na kraju, investitor Helena Stokić naručila je izradu urbanističkog projekta za izgradnju garaže za smeštaj poljoprivrednih mašina i drumske vage u Majilovcu.

Kako je saopštila opštinska uprava, svi urbanistički projekti biće dostupni javnosti od 10. decembra. Javni uvid trajaće do 16. decembra, do kada će zainteresovana lica moći da iznesu svoje primende.

N. Ignjatović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.