NavMenu

Novi Sad prodaje šest parcela - Za najskuplju najmanje 56,4 miliona dinara

Izvor: Dnevnik Sreda, 03.11.2021. 11:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Janet Faye Hastings/shutterstock.com)Ilustracija
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije oglasila je prodaju šest parcela, s tim da je u Petrovradinu, Bukovcu i na Telepu planirano porodično stanovanje, dok su placevi severno od Bulevara vojvode Stepe namenjeni poslovanju, odnosno na Sentandrejskom putu privrednim delatnostima.

Prvo javno nadmetanje biće održano danas i to za posed na Telepu, te 10. novembra za zemljište na Sentandrejskom putu i osam dana kasnije, 18 novembra, za plac u Bukovcu, dok su 25. novembra licitacije za parcele u Petrovaradinu i severno od Bulevara vojvode Stepe. Prijave za licitacije su inače dan pre javnog nadmetanja.

Početna cena za parcelu, površine 424 m2, u Mažuranićevoj ulici u Petrovaradinu gotovo je dva miliona dinara (1.994.072). Zemljište je u katastru zavedeno kao vinograd prve klase i aktuelnom planskom dokumentacijom namenjeno je porodičnom stanovanju, ali pošto se delom nalazi u zaštitnom pojasu pruge, gradnja nije dozvoljena na udaljenosti manjoj od 25 metara od krajnjih koloseka. Zona izgradnje je 68 m2, s tim da objekat može imati tri korisne etaže (P+1+Pk), odnosno ukoliko uslovi terena dozvljavaju i suteren ili podrum, ali u tom slučaju bez sprata (P+Pk).

Iako nije najmanji, najeftiniji je plac u Bukovcu, koji će na licitaciji biti ponuđen za 1.763.532 dinara. Na zemljištu površine 648 m2 na uglu ulica Branka Ćopića i Zmaj Jovine predviđeno je porodično stanovanje u području režima A, smanjene nosivsti. Tu je dozvoljena gradnja objekta s podrumom, prizemljem, spratom i potkrovljem, bez nadzitka. Parcela je u Katastru zavedena kao njiva četvrte klase.

Početna cena za plac u Ulici Nova na Telepu je 29,2 miliona dinara (29.234.436) i to zemljište, kako je u tekstu javnog oglasa objašnjeno, neznatno zauzima objekat sa susednog poseda. Na parceli, koja se vodi kao njiva prve klase, predviđena je gradnja višeporodičnog stambenog objekta srednje gustine, odnosno, kako to gradski urbanisti nazivaju, urbane vile s prizemljem, dva srata i potkrovljem.

U ulici severno od Bulevara vojvode Stepe Grad prodaje dva susedna placa, koja su u katastru zavedena kao njive treće i četvrte klase i na tom prostoru je predviđeno poslovanje na ulaznim pravcima. Кako je navedeno, delovi obe parcele obuhvaćeni su zaštitnim energetskim koridorima i dozvoljena je gradnja prizemnih i jednospratnih objekata, eventualno s potkrovljem, uz maksimalno 50% zauzetosti zemljišta. Početna cena za plac površine 1.626 m2 je 28.674.510 dinara, dok je za drugi, oko 334 m2 manji, 22.784.420 dinara.

Najveća parcela, površine 6.316 m2, ujedno je i najskuplja i nalazi se na Sentandrejskom putu, a oglašena je za prodaju po početnoj ceni 56.439.776 dinara. Planskom dokumentacijom na tom mestu je predviđena gradnja objekta do dva sprata, iz oblasti sekundarnog i tercijarnog sektora. Za razliku od drugih placeva, čiju je prodaju Grad oglasio, na posedu na Sentandrejskom putu nije izgrađena sekundarna vodovodna, a ni kanalizacina mreža, ali je lokalitet opremljen elektroenergetskom mrežom. Objašnjeno je da je izrada tehničke dokumentacije za sekundarnu infrastruktu predviđena ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta, uključujući i saobraćajnice, a nedostajući objekti infrastrukture biće izgrađeni u skladu s Odlukom o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.