NavMenu

Treća prodaja upravne zgrade preduzeća Gvožđar

Izvor: Dnevnik Petak, 15.10.2021. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/BlueSkyImage)
Stečajni upravnik preduzeća Gvožđar iz Zrenjanina Milorad Ćuk oglasio je prodaju upravne zgrade ove bivše trgovinske kuće, i to metodom neposredne pogodbe.

Zgrada površine 1.249 m2, koja se nalazi u Ulici kralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića 33–35, ima podrum, dva sprata i garažu. Njena vrednost procenjena je na 79.840.215 dinara.

Potencijalni kupci, da bi učestvovali u javnom nadmetanju, moraju da otkupe prodajnu dokumentaciju koja košta 10.000 dinara. Otvaranje ponuda, ukoliko ih uopšte bude bilo, zakazano je za 29. oktobar.

Nekadašnji trgovinski gigant u srednjem Banatu, Gvožđar je u stečaju od 2007. godine i to je jedan od najdužih aktivnih stečajnih postupaka na teritoriji grada. Upravna zgrada poslednje je što je od imovine ostalo.

Pokušaji prodaje ovog objekta traju još od 2014. godine. Zanimljivo je da je tada njegova vrednost procenjena na 60,8 miliona dinara, odnosno na skoro 20 miliona dinara manje nego danas. Krajem 2017. početna cena je iznosila 39,9 miliona dinara, odnosno upola manje nego sada. Ali, ni tada, kao ni u svim drugim pokušajima, upravna zgrada nije bila nikome interesantna.

Zdanje je podignuto 1937. godine i proglašeno je za spomenik kulture. Njen prvi vlasnik je bila Državna hipotekarna banka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.