NavMenu

"Bobar grupacija" gradi hotel sa 4 zvezdice u Trebinju - Autor projekta arhitektonski studio DBA iz Novog Sada

Izvor: eKapija Petak, 10.09.2010. 15:36
Komentari
Podeli

"Bobar grupacija" predstavila je u petak, 10. septembra, u Trebinju idejno rešenje hotela koji će biti izgrađen u centru grada i imati četiri zvezdice, a u ovaj objekat biće uloženo oko 8 mil EUR. Ovaj hotel će po sadržajima koje će nuditi biti jedinstven u Hercegovini i moći da parira većim centrima u okruženju. Biće građen na lokaciji sadašnje štamparije "Grafokomerc", a prostiraće se na površini od 7.500 m2.

Direktor "Bobar kompanije" Gavrilo Bobar potvrdio je da će hotel najvećim delom finansirati "Bobar grupacija", dodajući da će se u narednih pet meseci intenzivno raditi na projektovanju, nakon čega će početi gradnja hotela koji bi trebalo da bude završen do oktobra 2012. godine.

- Izgradnjom ovog, postojeći hotel u Trebinju neće dobiti konkurenciju već će to biti dopuna tim objektima i zadovoljavaće potrebe poslovnih ljudi, sportista, znatiželjnika i turista - rekao je Bobar i istakao da će ovim hotelom Trebinje u turističkoj ponudi dobiti visoku ocenu.

U okviru hotela gradiće se savremeni spa-centar koji će, osim bazena, imati i teretanu, te saunski i hidromasažni blok, sobe prilagođene sportistima, kao i druge savremeno opremljene sobe i luksuzni apartmani, supermoderni multifunkcionalni kongresni blok, lokali namenjeni za poštu, banku, butike i druge sadržaje koje poseduju svetski hoteli.

Idejno rešenje hotela predstavio je arhitekta Đorđe Bajilo ispred arhitektonskog studia DBA iz Novog Sada, koji je "odgovoran" za izgled objekta koji će predstavljati spoj savremene arhitekture i rekonstruisanog objekta upravne zgrade "Grafokomerca", nekadašnje kasarne Austrougarske vojske sa početka 19. veka. Studio DBA će u narednom periodu intenzivno raditi i na izradi kompletnih glavnih projekata, projekta enterijera i opremanja ovog savremenog hotela.

Bobar je najavio da će izgradnjom hotela biti zaposlen i veći broj mladih ljudi koji će biti edukovan za taj posao, dok će glavni menadžeri biti angažovani iz svetskih hotela.

On je istakao da gradnjom hotela na lokaciji gde se sada nalazi štamparija neće biti ugašena ta delatnost, već da će se uporedo graditi hala u koju će se premestiti mašine iz postojeće zgrade "Grafokomerca".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.