NavMenu

Između ulica Grčića Milenka i Ustaničke formiraće se novi stambeni blok - Budućim investitorima biće dozvoljena izgradnja zgrada više spratnosti

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.09.2021. 09:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Guilherme Cunha/Unsplash)Ilustracija
Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove uprave Grada Beograda objavio je nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije prostorne celine između ulica Gospodara Vučića, Grčića Milenka i Ustaničke, koje pripadaju gradskoj opštini Voždovac.

Kako je navedeno u nacrtu, izmene i dopune usvajaju se sa ciljem da se na ovoj prostornoj celini, koja obuhvata površinu oko 0,5 hekata, formira novi stambeni blok sa kvalitetnijom formom stanovanja.

Prostor je podeljen na dve podzone, podzonu C6.1 i podzzonu C6.2 koje se razlikuju po definisanim parametrima izgradnje.

U podzoni C6.1, koja obuhvata deo bloka uz ulicu Rada Končara i Vojvode Prijezde, izvršene su izmene u odnosu na prethodni planski dokument tako što je dozvoljeno da se na ovom mestu grade objekti veće spratnosti. Prema novim parametrima izgradnje, u podzoni biće dozvoljena izgradnja objekata maksimalne visine od 15 metara namenjena višeporodičnom stanovanju sa komercijalnim sadržajima iz oblasti trgovine, ugostiteljstva, adminstracije i drugih delatnosti. Na građevinskim parcelama gradiće se samo po jedan objekat koji može biti slobodnostojeći, jednostrano ili dvostrano uzidan, sa maksimalnim indeksom zauzetosti od 60%.

Za podzonu C6.2, koja obuhvata istočni deo bloka uz ulicu Rada Končara, Banjalučku i Teodora Dukina, zadržani su prethodni parametri izgradnje koji definišu makcimaslnu visinu objekta od 12 metara, strukture Po+Su+P+2+Pk ili PS. Na ovom mestu takođe je predviđena izgradnja objekata namenjena višeporodičnom stanovanju sa kompatibilnim komercijalnim sadržajima iz oblasti usluga.

Što se tiče problema parkiranja, u planu je da se za ovu namenu kod većine objekata izgrade podzemne etaže koje će funkcionisati kao garaže, a jedan deo parking mesta budući investitori će moći da postave i na građevinskoj parceli.

Kada je u pitanju saobraćajna povezatnost budućeg stambenom bloka sa ostalim delovima grada, izmenama i dopunama plana zadržana je prethodna infrastruktrua, nema plana za izgradnju novih puteva, kao ni plana GSP-a da se ovde uvode nove linije javnog prevoza.l



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.