NavMenu

Grad Beograd prodaje građevinsko zemljište na Dedinju pogodno za izgradnju stambeno-poslovnih kompleksa

Izvor: eKapija Utorak, 21.09.2021. 15:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)Ilustracija
Javno preduzeće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda oglasilo je prodaju građevinskog zemljišta na teritoriji Gradske opštine Savski venac.

Zemljište na građevinskoj parceli 53-12, u ulici Diane Budisavljević, površine 1.741 m2, prodaje se po početnoj ceni od 106.439.464,77 dinara. Parcela je obuhvaćena Regulacionim planom prostorne celine Dedinje, namenjeno za izgradnju objekata visokih standarda delatnosti sa komercijalnim sadržajima u odnosu 80% stanovanje, 20% komercijalne delatnosti.

Na ovom zemljištu dozvoljena je izgradnja stambenih objekata, delatnosti namenjenih ugostiteljstvu, zanatskim uslugama, zdravstvu, kulturi, sportu i drugim delatnostima koje ne utiču na osnovnu namenu prostora - stanovanje.

Prodaja će se obaviti putem javnog nadmetanja koje će se održati 22. oktobra u prostorijama Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju sa početkom u 11 časova..

Zainteresvoani učesnici u obavezi su da uplate depozit u visini od 10% početne cene koji iznosi 10.643.946,47 ili da prilože neopozivu licitacionu bankarsku garanciju bez prigovora najkasnije do 21. oktobra. u 15:30 časova kada se završava postupak prijave.

Bliže detalje o predmetu prodaje možete pogledati OVDE.

Druga građevinska parcela koja je oglašena na prodaju nalazi se u ulici Aleksandra Tirnanića Tirketa pod oznakom GP 53-14, površine 1.087m2. Zemljište je oglašeno po početnoj ceni od 54.948.719,60 dinara.

Kao i kod prethodnog oglasa, zemljište potpada pod Regulacioni plan prostorne celine Dedinje gde je moguća izgradnja stambenih zgrada sa komercijalnim sadržajima koji ne narušavaju osnovnu funkciju prostora namenjenog stanovanju.

Prodaja će se takođe obaviti putem javnog nadmetanja u prostorijama Direkcije 22. oktobra sa početkom u 11:30 časova.

Zainteresovani učesnici u obavezi su da uplate depozit u visini od 10% u odnosu na početnu cenu što iznosi 5.494.871,96 dinara ili da prilože neopozivu licitacionu bankarsku garanciju bez prigovora najkasnije do 21. oktobra u 15:30 časova kada ističe rok za prijavu učesnika.

Detalje o oglasu za prodeaju građevinske parcele možete pogledati OVDE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.