NavMenu

Na Fruškoj gori nikad veće cene i potražnja za nekretninama - Bešenovu prednost daje jezero

Izvor: Sremska televizija Utorak, 24.08.2021. 13:24
Komentari
Podeli
Jezero Beli kamen (Foto: Goran Parezanović)Jezero Beli kamen
Sremsko selo Bešenovo jedan je od pozitivnih primera kako infrastruktura može da utiče na razvoj sela. U Mesnoj zajednici ističu da je potražnja za nekretninama u porastu.

- Cene nekretnina u selu rastu za jedno tri puta. Samo u protekle tri nedelje prodato je šest kuća, za utrostručenu cenu vrednosti - kaže Dragoljub Laketić, predsednik Saveta MZ Bešenovo.

Selo na obroncima Fruške gore, koje ima oko 1.000 stanovnika koji se mahom bave poljoprivredom, u letnjoj sezoni posebno je atraktivno zbog blizine jezera Beli kamen. Na toj lokaciji trenutno se izvode radovi na rekultivaciji zemljišta. Potom sledi biološka rekultivacija, koja obuhvata sadnju izabranih biljnih vrsta prilagođenih području.

Veća pristupačnost, dobra povezanost sa administrativnim centrima, turistički potencijal, popularizovali su kupovinu kuća na selu smatraju nadležni.

- Nameravamo da od Bešenova i ovog dela Fruške gore napravimo ozbiljnu turističku oazu - rekao je u junu ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.