NavMenu

Loznica dobija novu industrijsku zonu Sever, kineski Minth želi dodatne pogone - Raspisan tender za izradu plana detaljne regulacije

Izvor: eKapija Nedelja, 22.08.2021. 17:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Loznica raspisao je tender za izradu plana detaljne regulacije nove industrijske zone Sever.

Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije industrijske zone Sever utvrđen je na sednici Gradskog veća Loznice krajem jula.

Kako je naveo gradonačelnik Vidoje Petrović, izrada PDR-a nove, moderno uređene industrijske zone Sever, neophodna je pre svega zbog zahteva domaćih i stranih investitora za većim prostornim kapacitetima u cilju izgradnje proizvodnih postrojenja među kojima će, kako je naveo biti i novi pogoni kineske kompanije Minth koja planira i dalje da razvija poslovanje u Loznici.

Na zasedanju je obrazloženo da je PDR-om obuhvaćena celovita i detaljnija planska razrada prostora, saobraćajnih i infrastrukturnih sistema i uređenje buduće industrijske zone kao prostora, koji se nalazi na jednom od najznačajnijih razvojnih poteza u Loznici.

Planski osnov za izradu PDR-a je Plan generalne regulacije za naseljeno mesto Loznica kojim je ovaj prostor određen za građevinsko područje, a planirana pretežna namena je sekundarna proizvodnja i dopunska namena tercijalne delatnosti, kao i stanovanje uz poslovne i radne zone, preneo je sajt Grada Loznice.

Rok za ponude za izradu PDR-a je 30. avgust, a detalje tendera pogledajte OVDE.

Podsetimo, kineska kompanija Minth automotive u Loznici već proizvodi aluminijumske delove za automobile.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.