NavMenu

Kod Nove Varoši gradiće se turistički kompleks sa bungalovima u stilu planinskih kuća i prelepim pogledom na Sjeničko jezero

Izvor: eKapija Petak, 20.08.2021. 14:03
Komentari
Podeli
(Foto: JUGINUS doo/Urbanistički projekat/printscreen)
U naselju Komarani kod Nove Varoši planira se izgradnja kompleksa turističkih prenoćišta koji će se sastojati od pet objekata.

Predviđena je izgradnja jednog prenoćišta strukture P+Pk i četiri bungalova koja će imati istovetnu strukturu. U urbanističkom planu navodi se da je turistički kompleks lociran na strmom terenu, tako da će plato ispred objekata biti ukopan.

Budući turistički kompleks je svednog izraza, oslonjen na arhetipski oblik kuće sa elementima arhitekure planinskih kuća izgrađenih kombinacijom prirodnih i veštačkih materijala. Objekti su pozicionirani u pravcu Sjeničkog jezera, tako da će budući gosti moći da uživaju u lepom pogledu.

Budući izgled kompleksa (Foto: JUGINUS doo/Urbanistički projekat/printscreen)Budući izgled kompleksa

U objektu koji je planiran za prenoćište biće smeštene tri dvokrevetne sobe, jedan apartman i sauna, a biće postavljen u severnom delu budućeg kompleksa. Ostali bungalovi su istovetne strukture u kojima će biti smeštene dvokrevetne sobe i apartmani u potkrovlju.

Ukupna površina objekata budućeg kompleksa je 696,55 m2, a u budućim smeštajnim kapacitetima gostima će biti dostupan internet, čajna kuhinja, ormani za odlaganje garderobe.

Investitor projekta je Ivana Stefanović, a projekat izrade urbanističkog projekta izvelo je preduzeće Jugoslovenski institut za urbanizam i stanovanje d.o.o. (JUGINUS).

N.I.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.