NavMenu

U Čurugu na prodaju plac sa geotermalnim izvorima temperature 76 stepeni, za izgradnju spa centra, banjskog kompleksa ili plastenika - Cena 1,5 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 23.07.2021. 15:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Nedavno je u nekoliko oglasnika u Srbiji osvanuo nesvakidašnji oglas – u Čurugu, u opštini Žabalj, prodaje se plac sa izvorom termalne vode, po ceni od 1,5 mil EUR.

Plac površine 43.290 m2 koji se nalazi na magistralnom putu Temerin-Bečej, na 25 km od Novog Sada, oglašen je kao idealan za izradnju velnes i spa centra, hotela, odmarališta, pa čak i kompletnog banjskog kompleksa.

Ističe se da je plac idealan i za izgradnju staklenika, plastenika ili radne hale, jer su utrošci energije minimalni.

Kako se navodi, na zemljištu kroz koje se provlači žila mađarske Morahalom banje, nalaze se izvori termalne vode temperature oko 76 stepeni.

Prema rečima Nenada Lazića, menadžera prodaje iz novosadske agencije za nekretnine Solis, koja ima ekskluzivni ugovor o posredovanju u kupoprodaji, na placu se nalaze dve termalne bušotine, a prodavac placa, tačnije njive, je domaće fizičko lice koje je praktično na svom zemljištu pronašlo geotermalne izvore.

Kako je rekao za eKapiju, šta će se tačno graditi na tom zemljištu zavisi od lokacijskih uslova, uslova za prenamenu poljoprivrednog zemljišta za korišćenje u svrhu banjskog turizma, ideje, finansija...

Na pitanje o pravu na korišćenje bušotina, Lazić kaže da će se budući kupac dogovarati sa Naftagasom o plaćanju rudne rente.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.