NavMenu

Kod Palate pravde niče stambeno-poslovni kompleks na 120.000 m2 - Gradiće se četiri zgrade, u ponudi i stanovi od 570 kvadrata (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 20.07.2021. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Bureau Cube Partners/ Urbanistički projekat)
U okviru kompleksa Beograd na vodi uskoro je u planu gradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa u blizini Palate pravde. Granicom urbanističkog projekta, koji je objavljen na sajtu Grada Beograda obuhvaćen je blok 23 u površini od 27.169 m2.

Za ovu lokaciju, blok 23, kako se navodi u zvaničnoj dokumentaciji objavljenoj na sajtu Grada, u prethodnom periodu izrađen je i potvrđen Urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, ali je razradom tehničke dokumentacije došlo do nekih korekcija.

U okviru stambeno-poslovnog kompleksa projektovane su četiri zgrade i dve garaže. Ukupna BRGP podzemnih i nadzemnih etaža iznosi 121.105,43 m2.

U okviru stambeno-poslovnog kompleksa ostvareno je 681 jedinica namenjenih stanovanju, različitih struktura i funkcionalne organizacije, od dvosobnih, površina od 44,49 m2, do osmosmobnih od 568,12 m2.
(Foto: Bureau Cube Partners/ Urbanistički projekat)
U garažama će biti izgrađena 924 parking mesta.

Predviđeno je da se kompleks gradi u dve faze. Faza I podrazumeva gradnju objekata K1 i K2, kao i Garaže 1, dok će u drugoj fazi biti izgradeni objekti K3, K4 i Garaža 2.

investitor projekta je Beograd na vodi, a urbanistički projekat izradilo je preduzeće Bureau Cube Partners iz Beograda.

I. M.
Fotogalerija
Novi stambeno-poslovni kompleks kod Palate pravde
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.02.2024.  |  Građevina

U Gornjem Milanovcu u planu gradnja Srpsko-vikinškog avantura parka za decu

Gornji Milanovac bi mogao da dobije atrakciju namenjenu najmlađima, shodno urbanističkom projektu koji je bio na javnom uvidu pred kraj januara. Naime, razmatra se gradnja Srpsko-vikinškog avantura parka za decu, neposredno uz Kuću srpsko-norveškog prijateljstva (restoran Norveška kuća). Planira se opremanje sadržajima za rekreaciju i igru dece: "zip line", viseći mostovi, penjalice i ostali sadržaji za aktivni boravak dece.

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.