NavMenu

Prodaje se BIP za 35 mil EUR - U "paketu" parcela iznad Mostarske petlje u Beogradu, žigovi, imovina u Čačku, Kragujevcu, Budvi...

Izvor: eKapija Petak, 16.07.2021. 10:59
Komentari
Podeli
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine Beogradske industrije piva (BIP) u stečaju po početnoj ceni od 4,17 milijardi dinara (35 mil EUR)

Najvrednija imovina BIP-a u Beogradu su proizvodni kompleks u Ulici Vojvode Radomira Putnika u Beogradu, lokacija kod Mostara, čija je ukupna realna površina veća od 26.700 m2, i fabrika sokova na Zrenjaninskom putu koja je na više od 11.800 m2.

Kako je navedeno u teksu oglasa, u "paketu" su Fabrika piva i slada Čačak, poslovni objekti u Obrenovcu, Kosovskoj Mitrovici, Alibunaru, prodajni centar u Kragujevcu i stan u Budvi.

Istovremeno sa BIP-om se prodaje i 12 registovanih žigova u Srbiji među kojima su Bg svetlo i tamno pivo, i ruski kvas, kao i tri međunarodna žiga.

Kako je istaknuto u oglasu, kao važna imovina BIP-a navedena su i sporna prava na sirćetani u Beogradu i oprema u proizvodnim pogonima u Beogradu i Čačku.

Prodaja će se obaviti putem javnog prikupljanja ponuda koje će biti javno otvorene 16. avgusta u 12 časova, petanest minuta nakon što prođe rok za dostavljanje ponuda. O svim bližim uslovima za učestvovanje u ponudi možete se detaljno informisati OVDE.

Podsetimo, za prostor Beogradske industrije Piva u glavnom gradu već je izrađen plan detaljne regulacije kojim se predviđa da se ova privredna zona pretvori u komercijalnu. Kako stoji u dokumentu, cilj plana je da se za ovo područje definišu pravila izgradnje poslovno komercijalnih sadržaja, a predviđeno je da se sa ovog mesta proizvodni kapaciteti izmeste na rubne delove grada Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.