NavMenu

Ruža Pančeva - Bonum domus gradi višespratnicu sa 23 stana i grejanjem na toplotne pumpe u mirnom delu grada (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 14.07.2021. 10:53
Komentari
Podeli
(Foto: Projektni biro Art Royal Inženjering)
Ruža Pančeva je objekat koji na ćošku ulica Svetozara Miletića i Ružine od aprila ove godine gradi beogradska firma Bonum domus doo. Na interesantnoj lokaciji, koja je bila i inspiracija za ime, svoj novi dom pronaći će 23 kupca, koliko je stanova na raspolaganju.

Ovaj višeporodični stambeni objekat spratnosti je Pr+5+Ps i smešten je u ulici Svetozara Miletića br. 89a. Gradi se na kat. parceli 1904 KO Pančevo, bruto površine 2446,81 m2.

Na prizemlju objekta predviđen je garažni prostor sa otvorenim garažnim mestima. Iznad nivoa prizemlja, nalazi se stambeni blok, gde se na svakom spratu nalazi po četiri stana, izuzev povučenog sprata gde se nalaze tri stana, što ukupno predstvlja 23 stana. Prva tri sprata su tipskog karaktera, dok se stanovi na četvrtom, petom i povučenom spratu razlikuju.

- Stanovi su vrlo komforni kvdrature od 53,50 m2 do 122,09 m2, po strukturi dvosobni i trosobni i većina stanova ima neku dodatnu prostoriju kao što je servis ili garderoba. Takođe većina stanova ima i kupatilo i toalet, dok svaki stan poseduje lođu ili terasu - kaže za eKapiju Pavle Gajić iz kompanije Bonum domus.

Dodaje da će se zgrada grejati i hladiti na sistem toplotnih pumpi vazduh-voda, što je, kako kaže, možda i najekonomičnije grejanje što se tiče korisnika. Svaka stambena jedinica će imati svoju toplotnu pumpu pa će stanari moći samostalno da koriste pumpu.

- REHAU spoljna stolarija sa aluminijumskom oblogom i troslojnim staklima će samo poboljšati energetsku efikasnost objekta. Ujedno se obraća posebna pažnja da zavšni radovi i materijali koji će se koristiti budu kvalitetni - navodi sagovornik našeg portal.

Što se tiče fasada, ona prema ulicama Ružina i Svetozara Miletića će biti urađena delimično od dekorativnih listela, dok će na višim spratovima postojati venac od bravarije i dekorativnih letvica.

Ruža Pančeva imaće 23 stana (Foto: Projektni biro Art Royal Inženjering)Ruža Pančeva imaće 23 stana

- Poseban akcenat je stavljen na spoljno osvetljenje fasade, čime bi trebala da bude istaknuta gracioznost objekta - navodi Gajić.

Očekivani rok za završetak radova je 12. jun 2022. godine, pa se veruje i da će period useljenja biti pre septembra.


O lokaciji

Lokacija pripada zoni šireg centra grada i predstavlja vrlo miran kraj Pančeva, gde su smeštene pretežno porodične kuće sa svim neophodnim sadržajima za svakodnevni život. U blizini se nalazi novootvoreni Lidl, pekare, škole itd. Detaljnim planom regulacije u ovoj zoni dozvoljena je gradnja višespratnica, te lokacija ima svu neophodnu infrastrukturu kako bi takva zgrada funkcionisala.

- Do centra Pančeva, kao i svih bitnih saobraćajnica stiže se vrlo brzo i lako te i ta činjenica predstavlja ovaj objekat interesantnim za kupce - kaže Pavle Gajić.


U planu još objekata

Naš sagovornik ističe da je kompanija Bonum domus, koja se bavi izgradnjom nepokretnosti, mlada i dinamična, te da i dalje želi da razvija svoje poslovanje u ovoj oblasti.

- U planu imamo još neke lokacije u Pančevu, koje bi trebale da počnu da se realizuju od jeseni, pa smo za sada usredsređeni na projekat Ruža Pančevo – kaže za kraj Gajić.


Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Ruža Pančeva
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.