NavMenu

Primo Immobiliar planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa sa više od 60.000 m2 u novobeogradskom Bloku 64

Izvor: eKapija Utorak, 08.06.2021. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Arhigram/Urbanistički projekat/printscreen)
U novobeogradskom Bloku 64, na mestu gde se nekada nalazila Fabrika metaloprerađivačke industrije odlivaka i modela, u planu je izgradnja stambeno-poslovnog prostora sa tri podzemna sprata, plus šest spratova i potkrovljem.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove objavio je danas prezentaciju urbanističkog plana za izgradnju pomenutog kompleksa površine 63,630,10 m2.

Kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, gradnja ovog ogromnog kompleksa planirana je u četiri faze, a zamišljen je kao prostorna celina sa četiri objekta i šest lamela (ulaza) koji će sastojati od 366 stanova i 33 poslovna prostora, kao i 794 parking mesta. Deo prostora za parkiranje biće smešten u podzemnim etažama kompleksa.
  • Prva faza izgradnje podrazumeva izgradnju I objekta sa lamelama A i B
  • U drugoj fazi biće izgrađen II objekat sa lamelom C
  • Treća faza izgradnje je podizanje IV objekta sa lamelama E i F
  • U poslednjoj, četvrtoj fazi izgradnje biće podignut III objekat sa lamelom D
(Foto: Arhigram/Urbanistički projekat/printscreen)
Lokali će biti smešteni u prizemlju, sa sanitarnim čvorovima, a ostali spratovi predviđeni su za stambene objekte. Struktura stanova biće od jednosobnih do petosobnih i penthausi. Spratne etaže nisu međusobno identične, zbog različitog rasporeda terasa i volumena, pa se one naizmenično smenjuju.

Investitor je predvideo da budući korisnici prostora uživaju u prijatnom ambijentu oplemenjenom zelenim površinama, pa je oko kompleksa predviđeno postavljanje 18.725 m2 zelenih površina.

Urbanistički projekat izgradnje kompleksa izradila je firma Arhigram d.o.o. iz Beograda, dok je investitor kompanija Primo Immobiliare, takođe iz Beograda.

N. Ignjatović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.