Izvor: eKapija | Utorak, 06.07.2010.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Non-stop uživanje u vodenim atrakcijama - Aqua park u Bačkom Petrovcu imaće 15 bazena, marinu, letnju pozornicu, sportske terene

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Marija Kambić)

Izgradnja jednog od najvećih i najsavremenijih aqua parkova u Evropi, koji će raditi cele godine 24 sata dnevno, počeće ove godine na prostoru gde se Mali bački kanal uliva u Veliki bački kanal. Ova nesvakidašnja vodena atrakcija, vredna 21 mil EUR, prostiraće se na 20 hektara u Bačkom Petrovcu.

- Aqua park u Bačkom Petrovcu izdvajaće nasavremenija tehnologija. Planiramo izgradnju 15 otvorenih i zatvorenih bazena, veliki broj tobogana, divlje reke, jezera sa morskom vodom, jezero na čijem središtu će biti letnja pozornica za razne manifestacije – opisuje sadržaj budućeg aqua parka Jan Brtka, direktor firme "L&B Park", ćerke firme "Aqua Therm Invest", koja je investitor aqua parka.

U okviru kompleksa biće izgrađena biciklistička staza, tereni za mini golf, tenis, košarku, rukomet, fudbal što će omogućiti pripreme sportista za takmičenja.

- Planiramo da u blizini ulaza u aqua park sagradimo hotel sa 100 ležajeva. Želeli bismo da to bude hotel sa pet zvezdica, a imamo mogućnosti za to jer ispunjavamo i uslov da smo na 100 kilometara udaljeni od aerodroma – kaže Brtka.

U budući aqua park moćiće da se dođe brodom jer, kako kaže naš sagovornik, u planu je izgradnja i marine. U ovom kompleksu mesto će naći i pecaroši jer je jedan deo parka predviđen i za sportski ribolov.

Direktor "L&B Park" očekuje da će ovu turističku atrakciju otvoriti do kraja 2013. godine. U poslednjoj fazi izgradnje biće otvoreno i banjsko lečilište.

- Mi smo spremni da krenemo već sutra sa izgradnjom, ali čekamo sve potrebne papire, a ta procedura može potrajati. Geodetsko snimanje smo uradili. Raspisali smo tender za bušotinu termalne vode. Temperatura vode je 46 stepeni Celzijusa što je dovoljno za potrebe aqua parka - kaže Brtka.

U opštini Bački Petrovac kažu da su doneli odluku o izradi planu detaljne regulacije i da očekuju da će ubrzo završiti izdavanje dozvola za izgradnju aqua parka.

Kako je ranije najavljivano, u startu će biti zaposleno 100 radnika, a kasnije i do 500, a osim toga otvoriće se mogućnost za mnoge preduzetničke inicijative.

Slovačko preduzeće "Aqua Terming Invest" već je izgradilo dva aqua parka u Evropi i projektovalo aqua park u Bačkom Petrovcu.

S.O.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.