NavMenu

Četiri domaće firme dobile posao izgradnje nove zgrade Instituta Biosens u Novom Sadu - Posao vredan 7,8 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 16.05.2021. 17:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: anawat sudchanham/shutterstock.com)Ilustracija
Firme Modulor doo iz Beograda, Gat doo iz Novog Sada, beogradski Koto doo i Elita-cop iz Zemuna dobile su posao izgradnje nove zgrade Instituta Biosens u Novom Sadu. Ove kompanije su odabrani kao najbolji ponuđači na tenderu koji su raspisale Delegacija EU u Srbiji i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

U obaveštenju o zaključenom ugovoru navodi se da vrednost posla iznosi 7,79 mil EUR, bez PDV-a, kao i će izvođači radova verovatno zaključivati i ugovore sa podizvođačima.

Podsetimo, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je krajem januara da je Evropska investiciona banka dala saglasnost za početak izgradnje nove zgrade Instituta Biosens u Novom Sadu.

Kako je ranije najavljivano, nova zgrada Instituta biće jedinstvena u zemlji, jer će zahvaljujući posebnim antivibracionim karakteristikama objekta omogućiti korišćenje najsavremenije naučne opreme neophodne za razvoj mikro i nano elektronike, senzora i drugih uređaja. Na ovaj način srpski poljoprivrednici na raspolaganju će imati moćno oruđe u svom radu a uz to i zdravije i veće prinose, budući da će nova zgrada olakšati posao naučnicima.


Za ovaj projekat Srbija je od Evropske investicione banke dobila zajam u vrednosti od 11 mil EUR, a ugovorom o finansiranju predviđeno je da država uloži 3 mil EUR. Kako je rečeno 2017. godine, za izgradnju zgrade biće utrošeno oko 4,5 mil EUR, dok je za savremenu naučnu opremu planirano 9,5 mil EUR.

B. P.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.